Acasa Evenimente Samsung se pregateste sa intre pe piata sistemelor cu realitate augumentata

Samsung se pregateste sa intre pe piata sistemelor cu realitate augumentata

by Dragos Schiopu

vr-800x420

Samsung nu se lasa mai prejos fata de concurenta, si vrea sa produca un dispozitiv cu mult mai bun fata de ceea ce este la momentul de fata pe piata. Daca nu v-ati prins inca, vorbim tot despre un concept precum Oculus Rift, care la momentul de fata pare sa fie un real succes.

Realitatea augumentata, sau realitatea virtuala sunt doua lucruri pe care nu le gasesti pe orice dispozitiv. Companiile mari se bat momentan pentru a publica cat mai repede un produs inteligent, care sa fie unic in lume.

Oculus Rift sau project Morpheus sunt cateva exemple, care vor aduce in creierul oamenilor satisfactia unei realitati cu ajutorul tehnologiei. Mici zvonuri sunt lansate pe internet, care ne spun ca cei de la Samsung ar fi trimis deja cateva prototipuri la dezvoltatori, care vor functiona numai cu device-uri precum Galaxy S5 sau Galaxy Note 3.

Se pare ca directorul general al Samsung se incapataneaza si vrea sa mearga in continuare pe aceeasi linie, fara sa mai beneficieze de ajutorul altor firme, introducand dreptul folosirii dispozitivelor intermediare precum accesoriile, doar pe propriile dispozitive.

Pentru partea hardware a viitorului device, se zvoneste doar ca va avea un display similar sau cel putin la fel de bun precum cel al OLED-ului 1080 p utilizat si de cei de la Oculus. Pentru partea de conectare nu s-a publicat nimic, dar se presupune insa ca va avea Bluetooth si Wireless, pentru update-uri de software, navigare pe internet s.a.m.d.

Pe piata la care Samsung are de gand sa se lanseze, utilizatorii se asteapta ca viitorul produs sa fie cu mult mai bun si cu un pret raportat la calitate cat mai bun, altfel nu sunt semne ca va deveni un viral.

Pana cand alti producatori se vor lansa cu astfel de produse, Samsung are destul timp de gandire pentru a satisface pe deplin cerintele clientilor. Cu siguranta, va fi necesara si introducerea unor functii substantiale fata de cele pe care le ofera Oculus in momentul de fata si, de ce nu, poate un display cu mult mai bun, pentru a produce o senzatie cat mai realista, fara pixeli si cu nuante de culori foarte vii.

 

s-ar putea sa-ti placa