Acasa Tehnologie Noile device-uri și servicii demonstrează angajamentul HMD Global de a investi în practici sustenabile în procesul de fabricare a echipamentelor de comunicații

Noile device-uri și servicii demonstrează angajamentul HMD Global de a investi în practici sustenabile în procesul de fabricare a echipamentelor de comunicații

by Dragos Schiopu

Doi directori generali din cadrul companiei HMD Global, cea care deține și licențaNokia pentru telefoane, au prezentat într-un mod prietenos cu mediul smartphone Nokia și serviciul sustenabil de abonare Circular.

Mai exact au prezentat noul abonament Circular dedicat telefoanelor Nokia, acesta fiind centrat pe sustenabilitate și incluziune. De asemenea în România se lansează două noi terminale Nokia din seriile X și G, care vor fi adecvate pentru toate bugetele, dar și o nouă tabletă.

Prin urmare pe piața din România se vor regăsi telefoane inteligente precum Nokia X30 5G (nu face compromisuri în privința performanței), Nokia G60 5G (conferă o mai mare durabilitate și longevitate), dar și Nokia T21 (aceasta fiind de încredere și destinată familiilor). Pe lângă aceste noi smartphone-uri pe piață vor mai exista și noi accesorii compatibile cu terminalele noi lansate, care vor fi disponibile și în România.

Astfel că noile terminale și servicii Nokia care au fost anunțate în cadrul IFA Berlin au fost prezentate și jurnaliștilor din România. Reprezentanții Nokia au vorbit despre noul serviciu oferit de abonamentul Circular, dar și despre smartphone-ul Nokia X30 5G care este un telefon inteligent fabricat 100% din aluminiu reciclat și 65% plastic reciclat.

Circular – serviciu de abonare care redefinește deținerea de dispozitive, având principala caracteristică sustenabilitatea

Circular a fost lansat în această toamnă și este un nou tip revoluționar de abonament ce oferă sustenabilitate și în același timp este mai facil pentru utilizarea terminalelor și tabletelor Nokia. Acest abonament diminuează impactul negativ pe care telefoanele inteligente îl pot avea asupra planetei, ținând terminalele și tabletele departe de depozitele de deșeuri oferindu-le o a doua viață.

Astfel că prin noul abonament dispozitivele Nokia trec prin procesele de reciclare, recondiționare, dar și de reabonare, acestea fiind oferite unei cauze caritabile, care au cea mai mare nevoie de ele. De asemenea orice deteriorare, furt sau pierdere vor fi soluționate fără alte costuri lunare, iar la nevoie dispozitivul poate fi înlocuit într-un mod rapid.

Nokia X30 5G – are parte de cea mai mică amprentă asupra mediului până în acest moment, dar și cea mai bună experiență de a fotografia – PureView. Carcasa este realizată în întregime din aluminiu reciclat, iar spatele telefonului este realizat în proporție de 65% din plastic reciclat.

Inclusiv ambalajul, cutia de ambalare a acestui telefon este realizată din materiale certificate FSC și 94% hârtie reciclată. Nokia X30 5G vine la pachet cu specificații premium, dar și cu cea mai bună experiență fotografică.

Camera PureView de 50MP utilizează atât Stabilizarea Optică a Imaginii, cât și Inteligența Artificială pentru a se bucura de captarea unui unghi ultra-wide uimitor, dar și pentru fotografii viu colorate pe timp de noapte.

Nokia G60 5G are parte de sustenabilitate prin longevitate și este la îndemâna tuturor. Smartphone-ul este realizat în întregime din plastic reciclat și aduce în premieră în seria G longevitatea seriei X.

De asemenea telefonul vine la pachet cu promisiunea „3-3-3”, ceea ce înseamnă 3 ani de actualizări ale sistemului de operare Android, 3 ani de actualizări lunare de securitate, dar și o garanție extinsă pe trei ani fără alte costuri suplimentare. Pentru o derulare lină ecranul este de 6,58 inchi FHD+ 120Hz și are o cameră triplă AI de 50MP. De acum Nokia G60 5G are parte de experiențe premium mult mai accesibile.

Nokia T21 – perfectă pentru familii, de încredere și concepută să reziste. Are parte de o carcasă dură din aluminiu și o husă realizată în proporție de 60% din plastic reciclat. Nokia T21 aduce toată durabilitatea pe care o poate deține o tabletă Nokia.

În plus mai are parte de doi ani de actualizări software ale sistemului de operare Android, și până la trei ani de actualizări lunare în ceea ce privește sistemul de securitate, ceea ce o face o tabletă ideală pentru familii.

Nokia aduce noi accesorii audio care se îndreaptă către sustenabilitate. Astfel că noul difuzor Nokia Portable Wireless Speaker 2 este impermeabil complet, cu un design exterior 100% reciclat, dar și o autonomie uimitoare a bateriei de 22 de ore. Și noile căști Nokia Clarity Earbuds 2 Pro vin într-o carcasă care este realizată în întregime din plastic reciclat și totodată au parte de sitemul Hybrid Active Noise Cancelling

Prețuri și disponibilitate

  • Nokia X30 5G va fi disponibil în țară în luna noiembrie, având culoarea Cloudy Blue, cu o configurație de memorie și stocare de 6/128 GB la prețul de 2399 RON;
  • Nokia G60 5G este deja în România din data de 20 septembrie, în nuanța Pure Black și cu o configurație de memorie și stocare de 6/128 GB la prețul de 1699 RON;
  • Nokia T21 va fi disponibilă în România după data de 15 noiembrie, în culoarea Charcoal Grey și având o configurație de memorie și stocare de 4/128 GB la un preț recomandat de 1299RON;
  • Nokia Portable Wireless Speaker 2 va fi disponibil în România în culoare neagră la un preț de 229 RON;
  • Căștile Nokia Clarity Earbuds 2 Pro vor fi disponibile în România, în culoare neagră și la un preț de 149 RON;
  • Cât despre abonamentul Circular, acesta este disponibil pentru o serie de dispozitive care sunt listate pe Nokia.com/phones atât în Marea Britanie, cât și în Germania. De asemenea este planificată și o extindere la nivel global în următoarele luni;

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Alin 30-10-2022 - 01:18

Si totusi nu am inteles de ce ai plati un abonament? e un fel de leasing pentr telefoane? probabil va functiona pentru companiile mari care le da telefoane angajatilor.

Comentariile sunt inchise.