Acasa Diverse Google Glass ar putea crea probleme de sanatate

Google Glass ar putea crea probleme de sanatate

by Dragos Schiopu

14539.27623-Sergey-Brin

Google Glass, cei mai cunoscuti ochelari inteligenti la acest moment, au cateva mici probleme cu recomandarile din partea medicilor. Se pare ca tot mai multe institutii care se ocupa de testarea si crearea de aplicatii pentru vestitii ochelari, s-au pus de comun acord ca vor afecta sanatatea oamenilor.

Google a fost de acord cu aceste afirmatii, spunand mai departe si pe site-ul lor oficial, ca aceasta tehnologie la o folosire mai indelungata ar putea produce dureri.

Se pare ca, la nici o saptamana dupa ce Google a lansat aceasta stire, utilizatorii care folosesc ochelarii s-au plans de dureri, oftalmologii recomandandu-le sa ii foloseasca cat mai putin posibil intrucat nu este sanatos pentru ochi. Google Glass nu a fost conceput pentru citit si nici pentru vizionarea filmelor la televizor, a fost pur si simplu o idee prin care oamenii se pot conecta mult mai usor cu tehnologia.

Unii oftalmologi spun ca durerile sunt provocate de pozitia in care privitorul face contact cu display-ul, acesta fiind situat undeva mai sus fata de nivelul vizual normal, sfatuind totodata pe toti cei care vor sa isi achizitioneze o pereche de ochelari precum cei de la Google, sa se gandeasca de doua ori inainte, si sa faca cateva vizite medicale, ca sa vada daca totul este in regula.

Google a precizat inca de la inceput ca ochelarii au fost produsi intocmai pentru interactiuni de scurta durata, intrucat pana si aplicatiile care ruleaza in sistem nu au nevoie de prea mult timp pentru a transmite un mesaj privitorului. Intradevar doar o mica parte dintre cei care folosesc Google Glass s-au plans de aceasta problema, dar din punct de vedere medical trebuiesc luate in calcul de catre Google toate aceste ajustari pentru ai oferi purtatorului standarul maxim de sanatate, si eficienta de care are nevoie atunci cand se va folosi de ei.

s-ar putea sa-ti placa