Acasa Evenimente ITFest a ajuns, deja, la cea de-a XIII-a editie

ITFest a ajuns, deja, la cea de-a XIII-a editie

by Dragos Schiopu

Esti pasionat de IT, atunci afla ca ITFest te invita la o noua editie. Acest eveniment este organizat de catre Sindicatul Studentilor de Cibernetica (SiSC) si a ajuns deja la editia cu numarul XIII. Principalul scop al acestui eveniment este de a veni in sprijinul studentilor cu ceea ce inseamna oportunitati de invatare si de interactionare cu eventualii angajatori din acest domeniu informatic.

De altfel este bine sa cunoasteti faptul ca Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (https://sisc.ro) este, printre multe altele, si cea mai veche organizatie studenteasca din Academia de Studii Economice din Bucuresti. Aceasta are mai mult de 23 de ani de activitate in ceea ce priveste reprezentarea studentilor, dar si organizarea evenimentelor de interes pentru toti studentii interesati.

Fiind un proiect cu traditie, acesta a reusit de-a lungul editiilor sa adune laolalta pasionatii de programe si gaming, dar mai ales studentii care isi doresc sa aiba parte de o cariera in domeniul IT. Primul eveniment din cadrul ITFest este Talk about IT. Talk about IT este un podcast in cadrul caruia vor fi invitati un influencer din domeniul IT si un reprezentant al uneia dintre companiile partenere. Talk about IT va avea loc sub forma unui live pe pagina de Facebook a proiectului.

Urmatoarea etapa este evenimentul denumit Job Fair si va avea loc in perioada 26 – 30 octombrie si se rezuma la un targ de job-uri virtual. De asemenea in cadrul celor 5 zile, diferite companii se vor prezenta in fata studentilor cu opotunitatile de angajare disponibile plus raspunsuri la intrebarile participantilor. Iar in cazul in care esti un impatimit al algoritmilor poti lua parte la Concursul de Algoritmica, fiind locul ideal pentru a-ti testa abilitatile, alaturi de atentia si gandirea logica.

Concursul presupune solutionarea mai multor probleme cu diferite niveluri de dificultate. Acest concurs va avea loc pe data de 31 octombrie si veti putea participa fie alaturi de prietenii vostri, fie intr-o echipa de maxim 3 persoane si desigur exista si varianta in care poti participa de unul singur. Inscrierile pentru acest concurs vor incepe pe data de 19 octombrie si se vor incheia pe data de 29 octombrie.

De asemenea in perioada 2-6 noiembrie, companiile partenere vor organiza o serie de Webinarii cu teme diferite de interes, dar si cu privire la activitatea companiei respective, tips&trick despre procesul de recrutare si asteptarile angajatorilor. Companiile se pot inscrie incepand cu data de 19 octombrie, iar ultima zi de inscrieri va fi cea de dinaintea fiecarui webinar. Prin urmare evenimentul cu care se incheie ITFest se numeste Hackathon-ul si va avea loc pe date de 7 noiembrie.

Este evenimentul in care pasionatii de programare isi pot testa limitele intr-un maraton de 12 ore. Inscrierile vor avea loc in perioada 26 octombrie – 5 noiembrie si participarea este permisa in echipe de maxim trei persoane. Asadar pentru toti doritorii participarea este gratuita, iar ceea ce ramane ca tu sa faci este sa te inscrii pe site-ul https://itfest.sisc.ro. Tot aici veti putea gasi informatii suplimentare despre fiecare eveniment in parte, dar si despre regulament si perioada de inscriere.

s-ar putea sa-ti placa