Acasa Tehnologie Transforma orice suprafata intr-un dispozitiv touchscreen

Transforma orice suprafata intr-un dispozitiv touchscreen

by Dragos Schiopu

IMG-sdk_glass_06

Se pare ca tehnologia telefoanelor si tabletelor nu este indeajuns de buna pentru majoritatea oamenilor care o folosesc in acest moment, producatorii fiind nevoiti sa dezvolte tot felul de dispozitive prin care sa ofere ceva inovator clientului.

Mai multe tehnici si metode s-au intemeiat pentru a duce la maxim satisfactia unui cumparator fata de produsul sau, dar pana acum nici-una nu a dat un randament mai mare de cateva luni. Cativa dezvoltatori lucreaza la mai multe dispozitive prin care omenirea va putea sa faca contact direct, cu ajutorul touchscreen-ului cu orice suprafata din casa, indiferent daca este vorba despre un perete, o masa de calcat, sau o oglinda.

Probabil pana acum multi ati auzit de ochelarii inteligenti produsi de Google, care ofera informatii in timp real si actualizari cu ceea ce se petrece pe internet. Pana la momentul de fata nu sunt indeajuns de satisfacatori pentru cerintele clientilor, asa ca dezvoltatorul Metaio, pune la cale un plan genial al unor perechi de ochelari, care vor permite folosirea touchscreen-ului pe suprafete fizice, care nu au beneficiat niciodata de tehnologie.

Sunt compusi din doua camere, una cu infrarosu, si alta normala, care va permite filmarea sau fotografierea anumitor momente din viata, dispunand totodata de un senzor care capteaza caldura degetelor. Spre puterea exemplului, atunci cand atingeti un obiect, realitatea augumentata se transforma intr-o interactiune directa cu tehnologia, iar rasfoind printre paginile unei reviste, sau dand like, ochelarii preiau informatia si o animeaza in sistemul grafic computerizat.

Aceasta tehnolgie, va mai avea mult de asteptat pana sa ajunga pe piata, dar producatorul Metaio promite ca indata ce vor finaliza proiectul vor trimite un zvon catre toate publicatiile media.

Ochelarii inteligenti produsi de acestia vor putea sa puna la munca imaginatia designerilor, pentru a crea aplicatii 3d, jocuri si alte soft-uri ce vor interactiona direct cu suprafata atinsa.

Mai jos puteti urmari un scurt clip video, prin care ni se prezinta conceptul viitorilor ochelari, care cu siguranta vor fi un gadget folositor pentru fiecare locuitor de pe planeta.

https://www.youtube.com/watch?v=t1HmYNqp8NM

s-ar putea sa-ti placa