Acasa Diverse CEO-ul Tesla ia 10 procente din Twitter

CEO-ul Tesla ia 10 procente din Twitter

by Dragos Schiopu

Esti o persoana careia ii place sa fie mereu la curent cu ultimele stiri? Vrei sa afli care a fost motivul cresterii semnificative a actiunilor Twitter si care este contributia lui Elon Musk in asta? In acest articol vei gasi tot ce trebuie sa stii despre modul in care se investesc bani in online si despre modificarile pe care actiunile Twitter le-au suferit in ultima vreme.

Cine este CEO-ul Tesla?

Elon Musk este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata de peste 300 de miliarde de dolari. Acesta este  inginer, proiectant industrial, inventator și inovator, programator, antreprenor tehnologic și filantrop si a impresionat dealungul timpului prin inovatiile sale.

De asemenea Elon Musk, este directorul general al companiei Tesla si conform ultimelor stiri publicate de Reuters, acesta a acumulat 9,2% din compania Twitter, in consecinta pretul actiunilor Twitter crescand cu 26%.

Elon Musk are in prezent peste 73 de milioane de actiuni ordinare la Twitter, conform anumitor documente care au fost eliberate luni de Twitter Inc, spre Autoritatea de reglementare a pietelor bursiere din SUA. Valoarea estimativa a actiunilor detinute de Elon Musk Revocable Trust este de aproximativ 2,9 miliarde de dolari.

Actiunile Twitter au crescut semnificativ în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a bursei, imediat dupa ce aceste informatii au ajuns in atentia publicului. Elon Musk declara si ca se gandeste sa infiinteze o noua platforma de social media care ar urma sa se bazeze pe un sistem open source care ar reduce propaganda si ar oferi libertate de exprimare.

Elon Musk obisnuieste sa fie activ pe platforma Twitter, avand in prezent 80 de milioane de utilizatori. Prin intermediul Twitter-ului acesta a reusit sa influenteze pietele financiare si inclusiv posibilitatea ca Tesla sa fie transformata intr-o companie privata.

In ultimul timp, Elon Musk a adus diverse critici la adresa acestei platforme de socializare si a politicii sale de functionare. El si-a folosit contul de Twitter pentru a distribui mai multe nemultumiri adresate a doi directori ai acestei companii. Tweet-urile lui Musk au puterea sa dezlantuie valuri mari de reactii asupra oamenilor cu profiluri mai mici. Acesta afirma ca Twitter submineaza democratia prin faptul ca nu reuseste sa ofere libertate de exprimare utilizatorilor sai.

Este foarte important sa cunosti cele mai importante schimbari care se produc in online, mai ales daca acestea au o influenta puternica asupra utilizatorilor diferitelor platforme. Daca esti o persoana careia ii place sa afle mereu prima ultimele stiri, daca vrei sa stii mai multe despre parcursul Twitter sau  cum se investesc bani din mediul online, poti accesa site-ul voxcapital.

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Petru C 24-10-2022 - 23:37

Daca ajungi puternic, urasti egalitatea si o manipulezi. Nu mai stiti democratia din fabula lui Alexandrescu „Câinele şi căţelul” ! „Adevărat vorbeam, Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei, Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.”

Octavian 24-10-2022 - 23:56

Acţiunile Twitter au înregistrat un salt pe Wall Street – urcând de la 42,95 dolari la 47,93 dolari în opt minute, iar tranzacţiile au fost oprite temporar. Toate acestea vin după luni de lupte între Musk şi Twitter, miliardarul susţinând că numărul real de boţi de pe reţeaua de socializare este mult mai mare decât cel estimat.

Alexa 28-10-2022 - 15:43

Se pare ca pretul actiunilor Twitter au ajuns la 54,20 dolari si e in continuare crestere dupa ce Elon Musk a anuntat ca vreau sa cumpere Twitter din dou la pretul stabilit initial.

Comentariile sunt inchise.