Acasa Evenimente A inceput cea de-a XIV-a editie ITFest!

A inceput cea de-a XIV-a editie ITFest!

by Dragos Schiopu

Asa cum bine stiti din anii precedenti ITFest este festivalul dedicat celor pasionati de IT, fiind un proiect marca SiSC (Sindicatul Studentilor de Cibernetica). De altfel aceasta editie a ITFest, editia cu numarul al XIV-lea aduce studentilor oportunitati variate, atat in privinta invatarii, dar si a interactionarii cu posibili angajatori din domeniul informatic.

Prin urmare, acest festival are deja in palmares 13 editii cu succes, editii in cadrul carora s-au adus laolalta atat studenti (pasionati de IT si care isi doresc o cariera in acest domeniu IT), cat si angajatori creend intre acestia o punte. Ba mai mult decat atat acest festival este realizat de catre SiSC (Sindicatul Studentilor de Cibernetica), aceasta fiind cea mai longeviva organizatie studenteasca din Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Organizatia are peste 25 de ani de activitate in ceea ce inseamna reprezentarea studentilor, dar si organizarea de evenimente in interesul acestora si pentru acestia. Avand in vedere editia din acest an, prima etapa a acestui proiect este evenimentul Job Hub. Acesta desfasurandu-se in perioada 18 – 22 octombrie.

De fapt si de drept, evenimentul consta intr-un targ de job-uri (acesta desfasurandu-se virtual), in cadrul careia diverse companii din domeniu isi prezinta oferta de munca in fata participantilor, adaugand oportunitatile de angajare care sunt oferite de catre acestia tuturor participantilor si pasionatilor de IT. De asemenea va avea loc si sesiunea de intrebari si raspunsuri in cadrul careia studentii isi pot clarifica toate nedumeririle in ceea ce priveste compania sau ceea ce poate presupune un anumit post.

Pentru aceasta sesiune de intrebari si raspunsuri perioada de inscriere este intre 11 – 15 octombrie. La aceste etape ale festivalului adaugam si Concursul de Algoritmica, dedicat celor care sunt pasionati de algoritmi si de Limbajul C/C++. Concursul are drept scop solutionarea mai multor probleme cu niveluri diferite de dificultate si se va desfasura pe data de 23 octombrie.

Pentru cei interesati, acestia pot participa alaturi de prieteni in grupuri de maximum 3 persoane sau singuri, iar inscrierile pentru Concursul de Algoritmica incep de pe data de 11 octombrie si se incheie pe data de 20 octombrie. Iar in perioada 25 – 29 octombrie se va desfasura si vor fi organizate o serie de Workshop-uri unde se vor aborda diverse teme de interes dintre care amintim de activitatea companiilor prezentatoare, tips&tricks despre procesul de recrutare, asteptarile angajatorilor sau cateva notiuni tehnice.

Ceea ce este nou in cadrul acestei editii a ITFest este sesiunea de workshop-uri sustinute de alumni SiSC, cu urmatoarele teme: scriere de CV-uri, educatie financiara si UI/UX. Pentru a putea participa la aceasta serie de evenimente va puteti inscrie incepand cu data de 18 octombrie, iar ultima zi in care puteti face acest lucru este data de 22 octombrie.

Iar ultimul si cel mai important eveniment din cadrul acestui proiect este Hackathonul, acesta fiind un concurs care va avea loc pe data de 30 octombrie si in care toti cei pasionati de programare isi vor intrece si testa limitele intr-un maraton de 12 ore. Pentru acesta inscrierile vor avea loc in perioada 13 – 27 octombrie, iar participarea este permisa in echipe de maxim trei persoane. Asadar in cadrul ITFest participarea este gratuita, iar pentru a te inscrie trebuie sa intri pe site-ul https://itfest.sisc.ro/

De asemenea tot aici vei putea gasi si mai multe informatii despre eveniment, despre regulament si perioada de inscriere. De altfel pentru cei care au nevoie de informatii suplimentare pot intra pe site-ul https://itfest.sisc.ro/ sau pe pagina de Facebook. De asemenea va puteti adresa si coordonatorilor Antonio Scarlat (tel. 0775517029, antonioscarlat28@gmail.com) si Ioana Cominceanu (tel. 0723547502, ioanav.cominceanu@gmail.com).

s-ar putea sa-ti placa