Acasa Foto & Video Cum se vor realiza filmele pentru Oculus Rift

Cum se vor realiza filmele pentru Oculus Rift

by Dragos Schiopu

Imaginati-va doar pentru cateva secunde cum ar fi sa fiti chiar dumneavoastra un personaj din filmul preferat. Chiar daca aceste lucruri nu par sa fie prea reale pentru timpul in care traim, ar fi bine sa ne gandim de doua ori inainte, perioada aceasta se apropie cu pasi repezi.panopticam-promoTotul se va putea realiza cu ajutorul unei camere speciale denumita Panopticam 360. Dupa ce filmul va fi inregistrat, vei avea ocazia sa il privesti in 360 de grade cu Oculus Rift, te vei putea uita in jur, in sus si in jos, dar totodata poti sta cu fata sau chiar cu spatele la punctul culminant, decizia este a utilizatorului.

Pana in prezent, nu s-a pus un mare accent pe aceasta parte, Oculus Rift fiind vazut de multi o casca de realitate conceputa doar pentru jocuri, dar nu este deloc asa. Acum, cu Panopticam, realizatorii de filme vor putea pune cinefilul chiar in centrul actiunii. Posibilitatea de a te putea uita peste tot in timpul scenelor este un lucru uimitor, acest lucru ar insemna ca vor aparea curand chiar si filmele interactive.

Panopticam 360, camera care va face posibil acest lucru, are nu mai putin de 36 de camere video HD, acestea fiind montate pe o carcasa sferica tiparita 3D. Toata camera masoara aproximativ 15 inch si depaseste putin greutatea de 5 kg, asta insemand ca se va putea deplasa destul de usor pentru a putea sa prinda toate scenele importante.

De acum filmele vor aparea chiar si in alte formate, cum spuneam si mai sus, vom putea prinde chiar perioada in care majoritatea filmelor vor fi interactive. Totodata, daca dam timpul inapoi, ne putem imagina cum ar arata un film combinat cu Oculus Rift si tehnologia Virtuix Omni. Cu ele combinate, pe langa ca vom putea vedea totul in jurul nostru, vom avea chiar si posibilitatea de a ne plimba in interiorul filmului nostru preferat.

s-ar putea sa-ti placa