Acasa Foto & Video REVIEW: Camera video auto Smailo DoubleX ideală pentru orice mașină

REVIEW: Camera video auto Smailo DoubleX ideală pentru orice mașină

by Dragos Schiopu

Camerele video auto reprezintă soluția optimă prin care orice șofer poate avea dovezi cu privire la ceea ce se petrece în traficul rutier. Piața camerelor video auto are o deschidere enorm de mare motiv pentru care ne-am hotărât să vă prezentăm o variantă de buget dar care totodată se ridică la standarde profesionale. Este vorba despre un producător de renume pe piața accesoriilor auto, Smailo fiind un brand cunoscut mai ales în rândul celor ce au fost nevoiți să își achiziționeze un GPS sau un Media Player pentru mașină.

Smailo DoubleX este prima cameră capabilă să vină cu specificații de top la preț de buget, având integrate funcții și tehnologii de ultimă oră ce o fac să fie totodată și un bun asistent de la bordul mașinii. Se mulează ușor preferințelor fiecărui client astfel încât să aducă elementele principale esențiale fiecărei camere pe primul loc dar să ofere pe lângă și alte câteva funcții benefice pe care orice împătimit al condusului le-ar aprecia. Camera Smailo DoubleX este potrivită din toate punctele de vedere, având inclusiv un modul pentru marșarier astfel șoferul să aibă o privire de ansamblu asupra elementelor din spatele mașini fără să fie nevoit să își întoarcă foarte mult privirea.

Specificații tehnice:

În primul rând camera Smailo DoubleX se poate lăuda cu o rezoluție de 2304 x 1296p pe camera principală și 1920 x 1080p pe cea secundară dedicată modului marșarier. Lentilele acoperă un unghi de filmare de 150° și permite surprinderea tuturor elementelor de pe traseu atât în față cât și în spate. Mai mult decât atât, camera beneficiază de un sistem de detectare a mișcării făcând astfel economie de spațiu pe card și pornind automat doar în momentul în care mașina se află în mișcare. O altă tehnologie cu care vine echipată noua cameră este legată de senzorul G, capabil să blocheze și să salveze filmările instant în caz de impact.

Senzorul de filmare este unul de bună calitate dezvoltat de către cei de la Sony, respectiv modelul Sony IMX323 atât pe camera din față cât și pe cea din spate capabil să capteze video la o rezoluție de 2304 x 1296 sau 1920 x 1080 la 30 de cadre pe secundă și totodată fotografii cu rezoluții de până la 6400 x 4800 px. Unghiul de vizualizare pentru ambele camere este de 150 de grade, lentilele dispun de tehnologie 6G iar bateria este de doar 300 de mAh, suficient cât să reziste 15 minute fără alimentare. Pe partea de stocare camera suportă 32 de GB prin intermediul unui card microSD HC de clasă minim 6 recomandabil fiind să se utilizeze cardurile de clasă 10. Display-ul nu este unul foarte generos având doar 3 inch, însă este capabil să afișeze toate informațiile de care are nevoie orice șofer, având până și posibilitatea ca pe filmare să existe informații cu privire la data și ora înregistrării.

Este ușor de montat însă dacă vrei să ai acces și la camera de marșarier trebuie să faci câteva modificări în plus, cum ar fi legarea la instalația becului de marșarier. De asemenea această operațiune se poate face cu doar câteva cunoștințe tehnice însă este recomandat dacă nu sunteți 100% siguri de ceea ce faceți să o montați într-un service autorizat. Din multe puncte de vedere camera Smailo DoubleX vă poate scoate dintr-o situație în care nu ați fi dorit să vă aflați, în caz de impact sau orice altceva în care știți că vina nu vă aparține, dovada video poate fi o probă importantă prin care să se ia o decizie cu privire la cel vinovat.

Smailo Double X PRO și CONTRA

PRO:

  • lentile de bună calitate capabile să ofere un unghi de filmare larg de până la 150 de grade
  • senzor G ce permite salvarea automată a fișierelor în caz de impact
  • senzor de mișcare capabil să pornească singur filmarea doar atunci când mașina se află în mișcare sau când cineva trece prin fața mașinii
  • camera de marșarier cu declanșare automată atunci când mașina intră în modul de mers înapoi
  • rezoluție mare și senzor Sony IMX323 capabil să ofere cadre clare chiar și la viteze foarte mari
  • lungimea cablului pentru camera din spate este de 6 metri permițând o instalare cu mult mai ușoară
  • display-ul camerei are doar 3 inch însă afișează toate informațiile de care aveți nevoie

Contra:

  • pe timp de seară camera înregistrează bine doar când există și iluminat ambiental
  • bateria are o capacitate de doar 300 de mAh și ține doar 15 minute fără încărcător
  • necesită câteva cunoștințe tehnice pentru instalarea camerei de marșarier

Părere subiectivă cu privire la camera video auto Smailo DoubleX

Este o cameră dedicată celor ce nu doresc să investească foarte mulți bani pe un dispozitiv de captare a imaginilor din trafic, este recomandată mai ales celor ce parcurg trasee lungi sau circulă des cu mașina astfel încât să aibă o privire de ansamblu asupra tuturor întâmplărilor din trafic.

Camera mai vine la pachet și cu un modul de marșarier ce permite șoferului să aibă mai multă încredere atunci când iese din parcări, având un unghi larg de vizualizare asupra tuturor elementelor din spatele mașinii.

Camera oferă o gamă diversificată de elemente pe care alte dispozitive de acest gen de pe piață nu le au în componență, printre care senzorul G ce permite salvarea automată a înregistrării în caz de impact sau senzorul de mișcare ce pornește automat înregistrarea atunci când mașina s-a pornit de pe loc sau când cineva trece prin fața mașinii.

Traficul rutier a devenit din ce în ce mai apăsător din cauza aglomerației, la orice pas se pot întâmpla evenimente mai plăcute sau mai puțin plăcute și tocmai din acest motiv este bine să ai la îndemână o astfel de cameră care să monitorizeze întreaga activitate din trafic. Nu este foarte scumpă în comparație cu ceea ce oferă și cu alte camere video auto de pe piață, este încadrată în categoria de buget însă acest element nu o face să fie mai slabă din punct de vedere tehnic, din contră este o cameră capabilă să ofere imagini stabile și de o calitate bună chiar și la viteze mari.

Camera video auto Smailo DoubleX – disponibilitate și preț

La momentul de față camera este redusă de la 449 de lei la 349 lei pe site-ul GPS-Auto.ro.

Galerie Foto

Concurs

Am decis sa dam aceasta camera unuia dintre cititorii blogului nostru printr-un concurs. Asadar urmareste blogul zilele viitoare cand vom anunta regulamentul concursului.

s-ar putea sa-ti placa