Acasa Foto & Video REVIEW: Camera auto Navitel R1050, suport magnetic, GPS, Wi-Fi

REVIEW: Camera auto Navitel R1050, suport magnetic, GPS, Wi-Fi

by Dragos Schiopu

Cea mai misto camera de la Navitel dupa parerea mea; desi am testat si am pe masina un alt model, pot sa spun cu mana pe inima ca Navitel R1050 este alegerea perfecta. Cu greu m-am putut convinge sa las Navitel MR250 pe masina, marele avantaj care a inclinat balanta fiind faptul ca MR250 are camera si pe spate.

Printre optiunile care mi se par importante este faptul ca Navitel R1050 are GPS, speedometru si recunoasterea semnelor de circulatie. Mai mult decat atat, viteza se poate imprima pe filmare si chiar daca aceasta nu poate fi recunoscuta ca proba in tribunal, oricum te va ajuta la confirmarea povestii pe care o spui in caz de accident. Este camera ideala si multe din functiile ei mi le-as fi dorit pe MR250.

Un alt lucru interesant și în același timp inspirat pentru această cameră video auto, este faptul că este singura cameră de la Navitel care are parte de un suport de prindere magnetic, ceea ce o face foarte ușor de utilizat si de pozitionat chiar si cu filmare spre interior. Pe lângă aceasta dimensiunea redusă, dar în același timp contrariul unghiului de vizualizare de 165 de grade face din această cameră video să fie una foarte eficientă. La toate acestea se mai alătură senzorul de la Sony, Sony IMX323, și procesorul de imagine – Mstar 8328.

De altfel stocarea materialelor video se face pe un card micro SD, camera Navitel R1050 beneficiind de microfon încorporat pentru a avea parte de materiale video complete și complexe. În altă ordine de idei, acest model de cameră video auto mai are parte și de alte funcții, precum funcția mod de parcare, dar și mod evenimente, totodată camera având parte de o baterie de 180 mAh.

Ceea ce trebuie să mai cunoașteți despre această cameră Navitel R1050 este faptul că imaginea se înregistrează cu 30 de cadre pe secundă, având unghiul wide de 165 de grade, urmând ca materialele video să poată fi redate sub format MP4, iar ca un plus, este prezent și acel detaliu al camerei care poate realiza și fotografii.

Ba mai mult decât atât, clipurile vor putea fi filmate în buclă la un interval de 1.3, dar și 5 minute și totodată se poate filma și în mod nelimitat, fără să fie limitat de o anumită durată de timp. În ceea ce privește designul putem spune că Navitel R1050 nu îți va optura vizibilitatea în momentul în care este montată pe parbriz. Și asta pentru că ecranul camerei R1050 are o dimensiune de 1.2 inch pe diagonală, iar rezoluția acesteia este de 240 x 204 pixeli. Un alt aspect interesant este faptul că materialele video filmate se pot copia, transfera și prin intermediul wireless.

Conectivitatea Wi-Fi face ca acest dispozitiv să poată fi controlat și prin intermediul telefonului, dispunând și de aplicația Navitel DVR Center prin care poți schimba setările camerei, poți vizualiza materialele video care se filmează în timp real.

Navitel R1050 – Pro si contra

PRO:

  • suport magnetic de prindere, astfel incat o poti lua cu tine atunci cand lasi masina in parcare
  • GPS-ul si vitezometrul sunt clar un mare plus in caz de accident
  • dimensiunile reduse nu duc la opturarea vizibilitatii soferului
  • să nu uităm nici de conectivitatea WI-FI și de transferul materialelor video

CONTRA:

  • m-ar fi incantat sa aiba posibilitatea chiar prin wi-fi sa se lege o a doua camera din spatele masinii
  • ecranul mic de care dispune, cum spuneam si mai sus, daca funtionalitatile acestea ar fi pe Navitel MR250 as fi in extaz

Navitel R1050 – Disponibilitate si pret

Și dacă tot vreți să evitați neplăcerile din trafic, în prezent aveți posibilitatea să achiziționați această cameră video auto Navitel R1050 de la magazine precum eMag sau Altex la un preț de aproximativ 550 lei.

Pe eMag.ro e la 479 de lei (click aici)

Pe mgt.ro este la 499 de lei (click aici)

Pe evoMAG.ro este la 510 lei (click aici)

Navitel R1050 – Galerie foto

Navitel R1050 – filmare din trafic si un unboxing de la concurenta

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.