Acasa Foto & Video Care sunt cele mai bune camere de supraveghere?

Care sunt cele mai bune camere de supraveghere?

by Dragos Schiopu

Vei vedea ca sunt momente cand ai nevoie sa fii informat cu ceea ce se intampla in jurul tau. Indiferent ca vorbim despre o simpla supraveghere a imobilului in care locuiesti sau a imobilului firmei tale ai nevoie de camere moderne de supraveghere cu o imagine clara, care sa iti prezinte situatia in timp real.

Iar daca iti doresti sa stii mai multe detalii despre acest subiect, in paragrafele de mai jos vei gasi informatii despre cele mai bune camere de supraveghere si recomandarile specialistilor.

Ce sunt camerele IP si care sunt beneficiile acestora?

Pentru ca ne-am propus sa prezentam cele mai bune camere de supraveghere, in acest articol va vom prezenta camerele de supraveghere IP.  Ce sunt camerele IP? Camerele de supraveghere IP sunt camere ce utilizeaza cea mai avansata tehnologie in materie de supraveghere video.

Si pentru ca sunt considerate cele mai bune camere, acestea au cateva elemente importante de o calitate superioara fata de alte tipuri de camere de supraveghere existente pe piata. Printre elementele importante ale camerelor de supraveghere IP se numara urmatoarele:

 • calitatea imaginii din timpul zilei;
 • calitatea imaginii din timpul noptii;
 • culorile si contrastul acesteia;
 • marimea cadrului;
 • functii si facilitati ce se pot programa;

Un factor ideal la aceasta camera se refera la capacitatea acesteia de a capta imaginea, de a o procesa si de a o transforma intr-un format digital. Insa lucrul cel mai interesant este faptul ca toate aceste procese se realizeaza la nivelul camerei.

Cel mai frecvent lucru care se intampla direct la nivelul acestei camere este compresia video, dar si detectia de miscare. Iar pentru cei ce isi doresc sa stie detalii despre semnalul digital, acesta se va transmite prin reteaua locala sau internet, si bineinteles pe fir sau wireless, catre orice destinatie ai dori, adica destinatii precum:

 • telefonul tau;
 • tableta;
 • calculatorul sau laptopul;
 • unitatea de stocare dedicata acestui lucru;

Ce trebuie sa le stii despre camerele IP?

Cu siguranta iti doresti sa afli cat mai multe lucruri despre aceste camere, dar printre cele mai importante se afla informatii ce tin de alimentarea camerelor si interconectarea acestor camere IP. Astfel ca alimentarea acestora se realizeaza printr-un cablu de alimentare cu 12V, ori prin cablul de retea si tehnologia Power over Ethernet (PoE).

Cat despre interconectarea camerelor IP putem spune ca aceasta se realizeaza prin echipamentele de retea numite switch-uri. Beneficiul switch-ului este acela ca poate colecta mai multe camere de supraveghere IP. De asemenea cu ajutorul acestor switch-uri se pot realiza sisteme de supraveghere extinse si totodata foarte flexibile.

Un alt mic detaliu important este legat de configurarea camerelor care se poate realiza cu ajutorul unui laptop sau calculator, prin intermediul interfatei web a unui browser. Si pentru ca am spus si in paragrafele de mai sus ca aceste camere IP sunt cele mai performante trebuie sa mai amintim ca acestea sunt clasificate in functie de anumiti factori si termeni bine delimitati.

Tipuri de camere de supraveghere IP

 • camere IP de interior si de exterior;
 • camere IP pe fir sau fara fir (wireless);
 • camere IP cu inregistrare interna (detin card SD), cu inregistrare pe o unitate speciala NVR, cu inregistrare pe server/PC/laptop si bineinteles camere care pot inregistra pe toate variantele de mai sus;

Imaginile surprinse vor fi trimise si stocate cu ajutorul unui echipament ce utilizeaza principiul de comunicare TCP/IP. Bineinteles aceste imagini se vor stoca, exact cum am spus si mai sus, astfel:

 • pe un laptop sau calculator prin intermediul soft-ului de la producator, care in general este gratuit;
 • pe un card SD in interiorul camerei, dar acest lucru poate fi destul de costisitor pentru timpul vostru, intrucat trebuie sa va amintiti ca la o anumita perioada de timp sa eliberati cardul de imagini sau sa il inlocuiti cu un alt exemplar;
 • insa specialistii va recomanda sa stocati toate aceste imagini pe unitati de inregistrare NVR dedicate;

Asadar daca iti doresti sa achizitionezi aceste camere de supraveghere IP trebuie sa cunosti si urmatoarele ponturi si beneficii:

 • imagini de foarte buna calitate ce au rezolutii de 1280 x 720, 1920 x 1080, 2048 x 1536, 2688 x 1520;
 • posibilitate de a regla fiecare camera in parte din sistemul tau, in functie de necesitatile tale;
 • au integrata si partea de audio, iar semnalul se transmite prin acelasi cablu, pe care se transmite semnalul video;
 • cel mai important lucru este vorba de capacitatea acestor camere de a surprinde o suprafata mult mai mare fata de camerele analogice;
 • camerele IP se pot alimenta prin cablul de date utilizand tehnologia PoE;

Pe langa aceste beneficii se mai definesc si urmatoarele caracteristici, ce tin de calitatea imaginii:

 • profunzimea detaliilor mult mai mare;
 • camerele analogice, datorita conversiei obligatorii de la analog la digital a imaginii, sunt “victimele” pierderilor de calitate prin aceasta conversie. Camerele IP ofera rezolutii mult mai mari, limitate doar de dorinta producatorului;

In cea mai mare parte, toate aceste detalii fac diferenta intre o camera analog si camera IP, care este una dintre cele mai bune camere de supraveghere si care iti poate pune la dispozitie o imagine de calitate superioara.

s-ar putea sa-ti placa