Acasa Evenimente CES 2015: Au fost prezentate sosetele smart

CES 2015: Au fost prezentate sosetele smart

by Dragos Schiopu

heatmapfoot_1Cu totii ne asteptam ca la CES 2015 sa fie lansate tot felul de telefoane, tablete, laptopuri sau nu mai stiu ce dispozitive care mai de care mai interesante. Totusi nu cred ca s-ar fi gandit cineva ca la un asemenea eveniment ar fi prezentate o pereche de soseste. Nu este insa vorba despre o pereche obisnuita de sosete ci vorbim de data aceasta despre niste sosete smart.

Nu cred ca ne-am gandit vreodata daca sosetele noastre gandesc insa sunt sigur ca exista oameni care si-ar dori o pereche de sosete care sa se spele singure. Ei bine din pacate trebuie sa ii dezamagesc spunandu-le ca mai au de asteptat pana cand acelea vor fi inventate, iar noi vom vorbi despre niste sosete inteligente care fac cu totul altceva decat a se spala singure.

Mai exact aceste sosete ne vor spune cat de multa miscare facem si daca aceasta este destul de eficienta. Sosetele inteligente au fost produse de catre cei de la Sensoria si pot face acest lucru datorita unor senzori plasati pe talpile ciorapilor care au ca rol masurarea cadentei pasilor, precum si lungimea lor sau viteza de deplasare.

Datele pe care senzorii le inregistreaza sunt usor de important pe un telefon mobil datorita unui dispozitiv ce se monteaza pe soseta, mai exact pe tibie. Acesta dispune de o aplicatie care poate fi folosita atat pe iOS, Android si Windows Phone si are o autonomie de pana la 6 ore.

Aceste sosete vor costa aproximativ 200 de dolari si, din spusele producatorilor, vor rezista cel putin la 35 de spalari.

s-ar putea sa-ti placa