Acasa Evenimente Ubuntu 14.04 a fost lansat.

Ubuntu 14.04 a fost lansat.

by Dragos Schiopu

Noua versiune de la Ubuntu (14.04) devine pentru prima data stabila pe un sistem cu touch-screen. Ubuntu a lansat versiunea 14.04 LTS sub denumirea de Trusty Tahr. Aceasta versiune face parte dintr-un sistem nou integrat de cei de la Ubuntu prin  care utilizatorii vor dispune de suport tehnic pentru o perioada de 5 ani de la data aparitiei, fata de cele 9 luni pe care le ofereau in versiunile mai vechi.

Ubuntu-GNOME-14-04-LTS-Alpha-1-Trusty-Tahr-Officially-Released-Screenshot-Tour-411062-4

Versiunea 14.04 LTS de la Ubuntu avantajeaza companiile care folosesc acest sistem, deoarece au mai fost adaugate si update-uri pentru securitatea informatiilor.

Surprizele pregatite de cei de la Ubuntu nu se opresc aici.

Trusty Tahr a facut un compromis cu Canonical prin care ultima versiune de la Ubuntu devine un release pentru dispozitivele cu touchscreen. Ubuntu nu a functionat prea bine pana acum pe ecranele cu rezolutii mari, avand probleme de compatibilitate atat pe partea grafica cat si pe cea sistematica. Acum, versiunea 14.04 LTS permite rularea OS-ului pe rezolutii mari si devine astfel prima versiune stabila pentru dispozitivele portabile.

Update-ul vine cu o serie de imbunatatiri legate de aspectul comercial, ceea ce il face un competitor perfect pentru Android si Windows Phone.

Sunt sanse ca in acest an producatorii de telefoane mobile sau tablete sa lanseze dispozitive cu noul sistem de operare al celor de la Canonical.

Mai multe informatii despre noutatile pe care le-a introdus Ubuntu in ultima versiune pot fi gasite mai jos intr-un scurt clip video.

s-ar putea sa-ti placa