Acasa Evenimente Infomatrix 2015: roboti care ajuta copiii cu autism si case smart

Infomatrix 2015: roboti care ajuta copiii cu autism si case smart

by Dragos Schiopu

Infomatrix este o competitie internationala de proiecte IT organizata anual in Romania de Fundatia Lumina in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Competitia este adresata elevilor si studentilor, iar in acest an cei 600 de participanti provin din 49 de tari.

infomatrix

Categoriile care se dueleaza la Infomatrix 2015, in perioada 15 – 18 mai, sunt Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie si Robotics. Au fost inscrise aproape 200 de proiecte si 200 roboti ce vor incanta publicul prin confruntarile si raliul la care se vor intrece.

Programe de depistare a unor boli grave, imprimante 3D, roboti care ajuta persoane nevazatoare sau cu autism, robotii de transport personal „Ninebot” si „Ninebot One”, un scuter care functioneaza exclusiv pe baza de energie alternativa, case inteligente care uda singure gazonul sau care reduc facturile la utilitati la nivelul unei garsoniere sunt doar cateva din proiectele realizate de elevii si studentii participanti la Infomatrix.

Editia din acest an aduce nou un element interesant, in ton cu tema evenimentului: o drona va face turul expozitiei si va transmite imagini in timp real la un ecran LED aflat in sala de expozitie.

Nici scurt metrajele din categoria Short movie nu se vor lasa mai prejos. Tema abordata de acestea este Furtul și efectele lui în societate.

Evenimentul este descris si in clipul video de mai jos.

In plus, detalii sunt diponibile si pe site-ul infomatrix.ro.

s-ar putea sa-ti placa