Acasa Tehnologie EO Smart Connecting Car 2, o inovatie in domeniul masinilor inteligente

EO Smart Connecting Car 2, o inovatie in domeniul masinilor inteligente

by Dragos Schiopu

O echipa de ingineri germani a conceput o masina electrica care va face condusul si detinerea unui automobil mai usoare in orasele ce par sa devina din ce in ce mai aglomerate.

EO-Smart-Connecting-Car-2

 

Creata de DFKI Robotics Innovation Center, EO Smart Connecting Car 2 se adapteaza rapid mediului urban pentru ca se poate micsora ca sa ocupe mai putin spatiu si poate fi condusa in ambele sensuri in locurile de parcare. Are doua locuri si patru motoare, montate in roti (in fiecare roata are cate un motor).

Design-ul sau ii permite sa ia virajele fara probleme, deoarece fiecare roata se poate invarti pana la un unghi de 90 de grade. Aducerea lor in acest unghi permite utilizatorului sa parcheze masina pe oricare dintre parti, fara sa incomodeze traficul.

EO Smart Connecting Car 2

Va spuneam ca se poate si micsora, iar acest lucru se traduce printr-o pliere realizata la nivelului axului masinii care va reduce latimea masinii de la 228.6 cm la 158 cm.

Desi exceleaza la capitolul parcare, la capitolul viteza si autonomie avem cifre usor modeste. EO Smart Connecting Car 2 poate atinge viteze de pana la 65 km/h, iar o baterie complet incarcata (bateria se incarca complet in 4 ore) ii permite sa parcurga intre 48 si 70 km.

Masina smart cantareste 750 kg si nu va ajunge in productie, asa cum ne-am putea astepta. Scopul pentru care a fost creata este demonstrarea faptului ca traficul urban poate fi mai prietenos si mai destins. Ramane de vazut daca producatorii de vehicule se vor inspira in viitor din ideile aduse pe piata de EO Smart Connecting Car 2.

s-ar putea sa-ti placa