Acasa Evenimente Biroul viitorului in viziunea Intel: fara fire, securizat si usor de utilizat

Biroul viitorului in viziunea Intel: fara fire, securizat si usor de utilizat

by Dragos Schiopu

In cadrul unui eveniment care a avut loc astazi cei de la Intel Romania si-au prezentat viziunea in legatura cu modul in care ar putea arata biroul viitorului. Inceputul evenimentului a fost marcat de jocul a 3 actori care au prezentat diferentele dintre un biroul de moda veche si un birou modern. O prezentare chiar foarte reusita si plina de contraste.

In ultimul timp tehnologia a evoluat intr-o directie care ne promite folosirea dispozitivelor economisind cat mai mult spatiu posibil. De exemplu tehnologia wireless a fost o adevarata revolutie in acest domeniu astfel incat acum nu mai avem nevoie de cabluri pentru a folosi internetul, mouse-ul tastatura si chiar pentru a incarca telefonul. Mai nou se lucreaza si la economisirea spatiului in birou astfel incat au inceput sa apara tot felul de obiecte de mobilier, unul mai interesant ca celalalt.

In cadrul evenimentului organizat astazi de Intel au fost prezentate mai multe dispozitive dotate cu noile procesoare Intel Core vPro si Intel Core M vPro care pot fi regasite atat pe PC-uri cat si in Ultrabook-uri. Ideea este ca toate aceste dispozitive sunt mult mai subtiri decat in mod normal astfel incat se accentueaza din nou ideea de economisire a spatiului. Mai exact se doreste ca persoana de la birou sa dispuna de mai multa mobilitate precum si mai multa securitate astfel incat sa obtina si rezultate mai bune crescand astfel productivitatea.

A fost prezentat biroul viitorului

Biroul prezentat a uimit intreg publicul prezent prin faptul ca dispune de tehnologia wireless precum si de securitate integrata. Astfel angajatii au la dispozitie un birou foarte inteligent precum si foarte mult spatiu de lucru astfel incat sa poata lucra fara nicio grija ca ar putea agata un cablu cu piciorul. De la acest birou se pot face diferite prezentari ce pot fi afisate pe diferite monitoare si ecrane pentru ca acestea sa fie de efect.

O alta tehnologie prezentata astazi este Intel RealSense. Aceasta foloseste o camera 3D integrata in dispozitiv astfel incat poate raspunde tridimensional la miscarile utilizatorului de la birou. Acesta recunoaste diferite gesturi, permite miscarea obiectelor de pe ecran cu mana si dispune de recunoastere faciala cu ajutorul scanarii 3D. De asemenea aceasta tehnologie permite si masurarea distantei dintre doua obiecte.

Ca o scurta concluzie, la prezentarea celor de la Intel obiectul principal a fost un birou foarte inteligent care ofera mai mult spatiu de lucru datorita faptului ca nu avem nevoie de cabluri pe langa birou pentru internet sau alte necesitati, acesta dispunand de tehnologia Wireless. Astfel este vorba despre un birou care pune accent pe mobilitate si securitatea datelor de la locul de munca astfel incat rezultatele sa fie cat mai satisfacatoare.

Foto Biroul Viitorului by Intel

s-ar putea sa-ti placa