Acasa Evenimente Windows 8.1 Phone este pregatit pentru lansare

Windows 8.1 Phone este pregatit pentru lansare

by Dragos Schiopu

1376490195windows_81v2-590x327

Binecunoscutul sistem de operare de la Microsoft, Windows 8 a fost un adevarat succes pentru platforma de pc. Datorita rugamintilor si insistentei utilizatorilor, acestia si-au dat seama ca au gresit atunci cand au scos butonul de START, intrucat au fost nevoiti sa face un upgrade catre Windows 8.1.

Windows intotdeauna a fost si va fi un sistem de operare foarte idolatrizat si cumparat. Este cu mult mai ieftin, si poate fi instalat aproape pe orice calculator in comparatie cu ceea ce ofera Apple la momentul de fata. Sunt variante si pentru Mac Os, dar ilegale, asadar Windows ramane la putere pentru utilizarea zilnica.

Windows Phone, a fost si el un real succes in momentul lansarii. A evoluat treptat, ajungand astazi sa aiba printre cei mai buni dezvoltatori de aplicatii din lume. In comparatie cu Android, acesta pare sa se descurce mult mai bine, fiind foarte mobil pentru interfata pe care si-o doreste un utilizator de smartphone.

Intrucat nu a fost indeajuns ca Windows 8 sa devina viral pentru piata de smartphone-uri, si sa convinga o parte din utilizatorii de Android ca este mai bun, cei de la Microsoft se pregatesc sa lanseze versiunea 8.1, incepand cu 24 iunie, aceeasi data in care se va lansa si Nokia 930, noul flagship al companiei.

Ca orice sistem de operare pe care l-au lansat cei de la Microsoft, va avea suport tehnic si update-uri pentru o perioada de 3 ani de la data lansarii. Viitorul Windows 8.1 promite sa devina mult mai accesibil pentru utilizatori si sa imparta o experienta mobila cat mai placuta.

Intrucat cei de la Microsoft au cumparat Nokia, viitoarele modele pe care le vor lansa, vor opera noul lor sistem de operare, fara a mai fi nevoiti dezvoltatorii sa plateasca pentru a avea acces.

In ultimi ani Android a fost un competitor serios pentru toata piata de sisteme de operare mobile, dar iata ca a sosit si randul lor sa se compare cu cineva pe masura.

s-ar putea sa-ti placa