Acasa Foto & Video Sigma DP-1: O Camera Foto DSLR de 46 Megapixeli

Sigma DP-1: O Camera Foto DSLR de 46 Megapixeli

by Dragos Schiopu

Saptamana ce tocmai a trecut a fost una de foc pentru producatorii de camere foto dslr profesionale. De ce? Pentru ca daca la inceputul saptamanii, Nikon facea publica aparitia modelului D800, o camera capabila sa scoata poze la o rezolutie de 36 de megapixeli, Sigma, un alt mare nume in domeniul foto-video, a anuntat astazi aparitia unei alte camere foto DSLR capabile sa scoata poze de 46 de megapixeli, devansand astfel principalul competitor.

Sigma DP-1 va fi disponibil in magazinele online din toata lumea incepand cu luna aprilie a acestui an si teoretic, ar trebui sa nu depaseasca pragul de $3000, tocmai pentru a mentine competitia preturilor cu niponii de la Nikon.

La momentul actual, inca nu se stiu prea multe date despre DP-1 exceptie fiind faptul ca display-ul situat pe partea din spate a camerei va fi de 3 inch si nu de 2.5, asa cum e la predecesorul acestei camere, modelul DP-2. Practic, lansarea acestui model va fi mai mult un prilej de mandrie pentru cei de la Sigma, intrucat nu va intra in productie decat in serie limitata, DP-1 fiind mai mult un model exclusivist, destinat comemorarii unuia dintre creatorii Sigma, Merril Earp.

Tehnic vorbind, nu vor fi 46 de megapixeli puri, ci trei senzori de 15.3 megapixeli legati in serie, astfel incat pe hartie, si cel putin teoretic, fanii Sigma sa se poata referi la modelul DP-1/Earp ca la camera foto dslr cu cea mai mare rezolutie in 2012. Acest lucru, bineinteles, a fost deja atacat de puritanii din domeniu, insa cum calitatea pozelor va intruchipa/justifica cu totul cei 46 de megapixeli, 100% vocile celor ce vor ataca acest model, nu se vor auzi prea tare.

s-ar putea sa-ti placa