Acasa Foto & Video MWC 2015: GoPro are competitie serioasa!

MWC 2015: GoPro are competitie serioasa!

by Dragos Schiopu

c

Camerele GoPro sunt printre cele mai renumite in domeniul de Action Camera. Cei de la GoPro au stiut dintotdeauna ceea ce vor sa scoata de la un asemenea dispozitiv. Au calculat, au masurat si au demonstrat lumii ca se poate scoate o camera extrem de buna chiar si de dimensiuni mici. Camerele GoPro sunt cunoscute de cele mai multe ori drept camere de actiune intrucat sunt folosite in medii cat mai extreme, atat pentru sport cat si pentru alte tip-uri de activitati ce nu pot fi inregistrate cu o camera normala.

Cei de la Xiaomi au lansat Yi camera, singurul dispozitiv din lume ce ar putea sa provoace o posibila competitie celor de la GoPro. In timp ce alte companii se straduiesc sa impresioneze cu unele dintre cele mai inteligente telefoane din lume, chinezii au lansat in cadrul unui eveniment mai putin mediatizat o camera foto asemanatoare celei GoPro. In comparatie cu alte terminale de pe piata, camera Yi este cu mult mai ieftina si accesibila unui numar mult mai mare de clienti.

Camera sta extrem de bine la specificatii putand sa inregistreze materiale video la o rezolutie Full HD in 60FPS. Printre multe altele camera are incorporata si o memorie flash de 64GB. Conform celor de la Engadget se pare ca pretul camerei este de numai 130 de dolari. Printre multe altele camera mai beneficiaza si de wifi pentru transferul de date in timp real cat si de stabilizator de imagine optic.

Cei de la Xiaomi vor oferi o sumedenie de accesorii printre care si un suport pentru atasarea camerei de casca dar si un harnasament pentru pisica. Din pacate, Yi camera la momentul de fata este disponibila doar in China, insa producatorii promit aparitia ei si in Statele Unite pe viitor.

Momentan nu se stiu informatii cu privire la data cand va fi lansata si in Romania sau pretul pe care il va avea, dar asteptam cu nerabdare sa avem acest dispozitiv si pe raftul magazinelor noastre, fiind la un pret extrem de accesibil.

1

s-ar putea sa-ti placa