Acasa Tehnologie MWC 2015: HTC Vive a fost lansat! Primul modul de realitate virtuala a celor de la HTC

MWC 2015: HTC Vive a fost lansat! Primul modul de realitate virtuala a celor de la HTC

by Dragos Schiopu

dsa

Taiwanezii, in cadrul MWC 2015 au anuntat primul lor dispozitiv in parteneriat cu cei de la Valve pentru realitatea augumentata ce poarta denumirea de HTC Vive.

Cei de la HTC au dat start-ul prezentarii cu o super inovatie in domeniul tehnologiei, bazata pe realitatea augumentata. La prima impresie HTC Vive nu pare sa vina cu prea multe avantaje in conformitate cu celelalte versiuni ale altor companii de pe piata. Cei de la HTC s-au imprumutat putin la partea de design, device-ul lor semanand mai mult cu ochelarii de la Oculus Rift.

Cei de la HTC au planuri mari in privinta aceasta, vrand sa faca tot mai multe colaborari atat cu Valve cat si cu alte companii producatoare de jocuri, intocmai pentru a scoate pe piata unele dintre cele mai interesante aplicatii si jocuri pentru realitatea virtuala. Singurele diferente sunt evidentiate la rata de reimprospatare de 90Hz si unghiul de vizualizare de 360 de grade. Din fericire in comparatie cu versiunea celor de la Oculus acest device vine si cu doua controlere ce pot sa urmareasca miscarile si gesturile mainilor pentru a oferi o dinamica mult mai buna jocurilor si nu numai.

Developerii sunt singurii care vor putea sa puna mana pe acest dispozitiv dinainte de a fi lansat pe piata, ei urmand sa il primeasca in primavara anului 2015. Conform spuselor celor de la HTC se pare ca noua lor pereche de ochelari va putea fi disponibila spre vanzare pana la sfarsitul acestui an.

Inca o data cei de la HTC ne dovedesc ca nu vor sa ramana in spate si sa renunte la ideea de a scoate unele dintre cele mai bune dispozitive de pe piata. Anul acesta au lansat 3 dintre cele mai interesante si rezistente device-uri din lume, HTC GRIP bratara de fitness super inteligenta ce poate sa iti contorizeze fiecare activitate fizica, HTC One M9 super smartphone-ul cu camera de 20Mp si HTC Vive primul lor dispozitiv de realitate augumentata. Cei de la HTC au spus ca aceste produse reprezinta defapt o rampa de lansare pentru ceea ce va iesi pe viitor.

s-ar putea sa-ti placa