Acasa Foto & Video Ce aparat foto este recomandat pentru incepatori?

Ce aparat foto este recomandat pentru incepatori?

by Dragos Schiopu

DSC&DSLRIn ultimul timp fotografia este o indeletnicire pe placul multora, insa achizitionarea aparatului de fotografiat potrivit poate da mari batai de cap.

Pentru cei care vor pur si simplu sa surprinda momente importante din viata, cele mai recomandate sunt aparatele de fotografiat compacte sau DSC-urile (Digital Still Camera). Pe piata actuala chiar si cele mai slabute aparate de fotografiat vin cu o camera de 8 megapixeli, care ofera o claritate destul de bunicica a fotografiilor, insa numarul de megapixeli nu inseamna intotdeauna totul, calitatea senzorului de imagine fiind de multe ori mai importanta.

Un aparat foto digital poate fi gasit in magazine si la preturi de sub 500 lei.

Lasand la o parte DSC-urile voi aduce vorba despre aparatele ideale pentru a incepe aventura spre a deveni un fotograf profesionist si anunme DSLR-urile (Digital Single Lens Reflex). Totusi ca si pret aceste aparate foto nu sunt la fel de accesibile ca si cele digitale, un DSLR necesitand mai multe investitii pentru achizitia echipamentului corespunzator realizarii fotografiilor de inalta calitate.

DSLR-urile ofera performante superioare, o calitate a imaginii de neegalat, fotografiile in rafala si li se pot atasa diferite lentile in functie de tipul de fotografiere. Focalizarea este un alt plus pentru aparatele DSLR, dar multi oameni isi cumpara aceste aparate doar datorita faptului ca ofera o multime de specificatii, ajungand sa foloseasca aparatul foto la nici jumatate din capacitatea lui.

Pentru inceput, daca alegi un DSLR este bine sa incepi cu unele dintre aparatele urmatoare: Nikon D3200, D3100 cel din urma fiind cel mai recomandat in ceea ce priveste raportul calitate pret.

Totusi, atunci cand doresti sa achizitionezi un aparat foto este bine sa te intrebi la ce o sa il folosesti, daca vrei doar sa faci poze ocazional, cel mai bine este sa iti cumperi un aparat digital. Dar daca vrei sa devii fotograf profesionist, DSLR-urile sunt cele mai bune.

s-ar putea sa-ti placa