Acasa Tehnologie Printarea armelor 3D, interzisa in Philadelphia

Printarea armelor 3D, interzisa in Philadelphia

by Dragos Schiopu

ARME 3DOdata cu aparitia imprimantelor 3D, tehnologia a luat noi proportii, cu aceasta fiind posibila reproducerea oricaror obiecte, de la cele mai mici la cele mai mari.

In prezent imprimatele 3D sunt prezente in majoritatea laboratoarelor de cercetare ale companiilor care produc gadgeturi. De cand a aparut imprimanta 3D s-au schimbat multe, astazi fiind posibila imprimarea de modele 3D din o multime de materiale, ca urmare a acestui progres enorm multe imprimante nu mai produc prototipuri ale produsului, acum producand direct produsul finit.

Beneficiile acestor imprimante sunt reprezentate de costurile de productie ale anumitor lucruri si faptul ca acum imprimantele 3D sunt disponibile la un pret destul de mic comparativ cu anii trecuti.

Chiar daca imprimanta 3D poate confectiona aproape orice obiect sau componenta a acestuia, ar trebui pastrate anumite limite in ceea ce priveste siguranta. Philadelphia a luat initiativa de a interzice folosirea imprimantelor pentru printarea armelor 3D, consiliul orasului interzicand printarea de arme 3D din plastic de catre detinatorii unor astfel de aparate. Astfel Philadelphia, orasul aflat pe locul 5 in Statele Unite ale Americii in ceea ce priveste numarul de locuitori este primul care da o asemenea lege de interzicere a printarii armelor de plastic pentru a nu vedea strazile pline de oameni cu astfel de arme.

Aceasta reprezinta o masura preventiva, deoarece cu cat tehnologia de printare se dezvolta din ce in ce mai mult cu atat mai bine pot fi reproduse armele de foc. Oficialii au afirmat ca au dat aceasta lege datorita faptului ca nu multi realizeaza puterea unei arme si ca astfel s-ar mari rata criminalitatii.

Totusi, aceasta lege mai are nevoie si de aprobarea primarului orasului. Cei din consiliu se asteapta deja ca legea sa fie contestata in instanta. Din fericire sunt multi oameni care realizeaza ca este o lege buna, dar si altii care nu isi dau seama ca sunt oameni care nu folosesc armele doar pentru a se apara.

s-ar putea sa-ti placa