Acasa Evenimente Carbon vine in ajutorul celor care vor sa creeze jocuri

Carbon vine in ajutorul celor care vor sa creeze jocuri

by Dragos Schiopu

In premiera in Romania, Carbon, primul incubator destinat celor care doresc sa creeze jocuri si destinat chiar dezvoltatorilor de aplicatii in acest sens, vine la ESL Arena impreuna cu mentorii sai, exact in cadrul evenimentului East European Comic Con. Scopul lui Carbon este acela de a-i sprijini pe cei care vin cu idei de jocuri si doresc sa si le dezvolte, dar vor si indrumare si solutii. In „cabina” sa, in acest weekend si anume pe 28 mai, Carbon va aduce la aceiasi masa pe tinerii pasionati de jocuri care au idei si pe mentori, unde se va discuta si oferi sfaturi pentru ca ideile tinerilor sa prinda viata. Booth-ul unde se va tine aceasta intalnire va fi gazduit de RGDA sau pe larg, Romanian Game Developers Association. Mentorii prezenti vor fi Francisc Apostu si Ionut Gabriel Solomon.

Cine sunt cei doi mentori? Ionut Gabriel Solomon activeaza in cadrul Amber ca si Senior Designer, studioul mentionat fiind cel mai mare studio independent din tara, si a lucrat la titluri precum Cindarella FreeFall sau The Martian. Acesta si-a deschis drumul in cariera lucrand ca Senior Tester la Ubisoft, in anul 2007, apoi a urcat pe treptele ierarhice si a ajuns, in cele din urma, la Game Designer, tot in cadrul aceleiasi companii. Incepand cu acest an 2016, este si conferentiar in institutul SAE, unde tine cursuri de Game Design.

Francisc Apostu a inceput sa lucreze tot in cadrul companiei Ubisoft, dar in anul 2010, aici incepand practic cariera in gaming, ca si tester. In scurt timp, de la tester de jocuri a avansat in postul de Game Designer. Azi este intr-o functie interesanta si deloc usoara, aceea de Senior Designer la Amber, fiind in acelasi timp si omul din spatele jocului Link Twin, noul joc ce a fost prezentat de curand de Amber in cadrul Romanian Design Week.

image002

Inscrierile pentru participarea la intalnirea cu mentorii se fac pe pagina oficiala de Facebook a Carbon si la adresa de email contact@carbon-incubator.com.

Insusi co-fondatorul Carbon, Catalin Butnariu, se bucura de acest eveniment si asteapta ca tinerii pasionati de crearea de jocuri sa i se alature si spera sa auda peste cativa ani de noi jocuri care s-au nascut din pasiune, determinare si din cunostintele acumulate pe parcursul timpului. Deci, daca va intereseaza sa participati la acest eveniment, nu uitati sa va inscrieti fie prin email, fie pe pagina de Facebook a Carbon.

s-ar putea sa-ti placa