Acasa Foto & Video Canon lansează EOS M

Canon lansează EOS M

by Dragos Schiopu

Canon îşi extinde astăzi multipremiata gamă EOS, odată cu lansarea noului model EOS M. Prima cameră pe sistem compact (CSC) a companiei, EOS M este concepută pentru cei a căror pasiune pentru fotografie se regăseşte în aproape tot ce fac zi de zi – de la curiozitati culinare, la modă şi cultură, muzică şi artă. Cu o calitate de DSLR a fotografiilor, funcţii creative şi filmare Full HD, toate într-un aparat compact şi uşor de folosit, EOS M este partenerul perfect, de luat pretutindeni, pentru toţi cei entuziasmaţi de ideea de a-şi păstra amintirile în imagini, fără să se considere neapărat “fotografi profesionisti”.

Modelul EOS M, disponibil în mai multe culori, negru , alb, argintiu şi roşu, comprimă valorile renumitei tehnologii EOS într-un design compact şi elegant. Modelul se lansează împreună cu două obiective noi, EF-M 22mm f/2 STM pancake şi EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM cu zoom standard, dar şi împreună cu noul flash compact EX Speedlite – Speedlite 90EX –, oferind utilizatorului tot ceaa ce are nevoie pentru a realiza imagini incredibile în fiecare zi. Pentru cei ce-şi doresc să lase loc creativităţii în fotografie şi mai departe, EOS M poate fi accesorizat chiar şi cu celelalte obiective din gama Canon EF, cu ajutorul adaptorului de montură EF-EOS M.

Calitatea unui DSLR Canon
Cu ajutorul lui EOS M se pot imprima momentele preferate la dimensiuni de poster sau decupa fotografiile pentru un impact maxim – indiferent dacă se fotografiază atmosfera din clubul favorit sau cusătura de pe cea mai nouă geantă – mulţumită rezoluţiei înalte a senzorului CMOS hibrid APS-C, de 18 megapixeli. Senzorul de capacitate mare permite estomparea artistică a fundalului pentru portrete deosebite sau pentru fotografii de tip macro.

Cu ajutorul procesorului Canon DIGIC 5, culorile ies în evidenţă, tonurile de culoare ale pielii sunt redate natural, iar declanşatorul super-rapid permite capturarea instantaneelor într-o fracţiune de secundă. Atmosfera de noapte şi cadrele întunecate sunt rapid surprinse, cu detalii uimitoare, graţie unui ISO nativ, de la 100 la 12.800 (cu posibilitate de extindere până la 25.600).

Pentru imagini extrem de clare şi înregistrare similară celor profesionale, noua cameră foloseşte un sistem AF hibrid pentru un auto-focus extrem de rapid şi de precis în timpul folosirii atât în mod de fotografiere, cât şi de filmare, toate pentru a înregistra cu încredere orice moment important.

Fotografiază orice şi exprimă-ţi viziunea creativă
Fiecare detaliu al noului EOS M a fost proiectat pentru a simplifica procesul de realizare de fotografii creative, de înaltă calitate. Încă de la prima atingere a touchscreen-ului Clear View LCD II de 3 inci, de înaltă rezoluţie, EOS M lasă la alegerea ta câte opţiuni vrei să fie afişate. Se pot selecta moduri de fotografiere şi setări cu ajutorul iconurilor de pe ecran, sau poate fi lăsat sistemul Scene Intelligent Auto să ajusteze setările în funcţie de subiect sau de condiţiile de luminozitate, pentru a lăsa posibilitatea de concentrare pe compoziţie şi de a alege momentul perfect pentru apăsarea butonului de declanşare.

Utilizatorii unui EOS M pot avea încredere că cel mai complet sistem de fotografiere din lume, dezvoltat de Canon, este la îndemâna lor. Indiferent că vorbim de fotografierea unui detaliu de la o distanţă foarte mică sau, dimpotrivă, de la o distanţă mare, oricare dintre obiectivele Canon EF pot fi folosite cu ajutorul adaptorului pentru montură EF-EOS M, conferind astfel mai multă flexibilitate.

Flashul Canon Speedlite îţi permite să explorezi noi tehnici creative de folosire a luminii, pentru cadre şi mai atractive. Alternativ, pentru unicitatea imaginilor tale, poţi folosi funcţia Creative Filters, pentru a aplica efecte precum Toy Camera, Alb/Negru, sau chiar de tip fish-eye.
Acestea pot fi folosite chiar şi înainte de a fotografia, beneficiind de previzualizare în mod Live View, pentru a se decide ce filtru este dorit înainte de a realiza fotografia finală.

Fii regizor cu EOS Movie şi Video Snapshot
Când este nevoie de mai mult decât o imagine statică, cu EOS M, se poate foarte uşor trece în mod de filmare, direct în format Full HD, cu sunet stereo, pentru înregistrări de excepţie. Modul Video Snapshot ajută la evitarea filmărilor lungi şi plictisitoare, oferind posibilitatea de a monta direct pe cameră clipuri diferite, pentru un rezultat similar clipurilor editate profesional.

Extinderea sistemului EOS cu accesorii dedicate
Pe lângă compatibilitatea cu obiectivele Canon EF, accesoriile şi flashurile Speedlite deja existente, EOS M se lansează cu propria gamă de accesorii compacte. Noile obiective EF-M oferă portabilitate şi înaltă performanţă – EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM standard zoom şi EF-M 22mm f/2 STM pancake. Ambele beneficiază de noua tehnologie Stepper Motor, pentru o performanţă AF excepţională şi silenţioasă, dar şi de precizia tehnologiei optice a Canon, în timp ce designul compact defineşte forma ideală pentru un aparat ce încape cu uşurinţă într-un buzunar.

În plus, EOS M vine, în pachetul standard, cu noul flash Speedlite 90EX. Uşor şi foarte compact, cu număr director (GN) de maximum 9, poate fi utlizat inclusiv cu obiective wide, ceea ce îl face ideal pentru folosirea uzuală. Mai mult, o funcţie wireless asigură folosirea fără probleme şi fără cabluri a mai multor flashuri simultan, asigurîndu-i pe utilizatorii avansaţi că pot experimenta cu o gamă largă de efecte de lumină.

EOS M – caracteristici principale
• Calitatea unui DSLR într-un corp compact
• Scene Intelligent Auto
• Versatil, cu obiective interschimbabile
• Posibilitatea de a crea fundaluri estompate pentru un impact mai mare
• Ecran tactil uşor de folosit
• Fotografie de atmosferă în spaţii slab iluminate
• Filmare Full-HD şi mod Video Snapshot

In concluzie Canon EOS M are carcasa metalica, senzor ASP-C de 18 Megapixeli, stie filmare video la 1080p, design simplu si va costa undeva in jurul sumei de 700 Euro.

s-ar putea sa-ti placa