Acasa Foto & Video Camera ce face fotografii 3D, pe intuneric

Camera ce face fotografii 3D, pe intuneric

by Dragos Schiopu

3d pozeCercetatorii de la MIT au dezvoltat un nou proiect destul de interesant, camera ce face fotografii 3D pe intuneric. Proiectul a fost realizat de cei de la MIT in special pentru a folosi soldatilor.

Camera celor de la MIT este capabila de a realiza imagini 3D in cele mai intunecoase locuri. Se pare ca echipa de cercetatori a efectuat mai multe teste, capturand imagini ale anumitor obiecte bazandu-se pe folosirea fotonilor.

Cercetatorii au declarat ca aceasta camera a fost realizata in special pentru a-i ajuta pe militari in misiunile lor, multi specialisti afirmand ca orice tehnologie care poate sa ajute la localizarea, deplasarea sau altele va avea cu adevarat succes.

Unul dintre cercetatori a afirmat ca aceasta tehnologie se bazeaza in mare parte pe intuitie, deoarece daca este detectat un numar mai mare de fotoni atunci inseamna ca imaginea este mai luminoasa si sunt surprinse mai multe caracteristici ale acesteia, iar daca sunt detectati mai putini fotoni imaginea este mai neclara si nu se pot observa anumite caracteristici.

Tehnologia pe care se bazeaza aceasta camera este similara sistemului Lidar, un sistem care este folosit de Google pentru Street View. Insa cei de la MIT au folosit la capacitate maxima aceasta tehnologie si astfel au obtinut rezultatele dorite fiind in fata Lidar. Tehnologia conventionala Lidar are nevoie de 100 de ori mai multi fotoni pentru a obtine imagini similare celor de la MIT.

Proiectul camerei ce face fotografii 3D pe intuneric a avut parte de sponsorizari, mai ales din partea agentiilor de protectie americane care se ocupa cu dezvoltarea de tehnologii pentru Departamentul Apararii, camera ce face fotografii 3D pe intuneric ajutandu-i enorm pe soldati sa vada in intuneric astfel, oferindu-le un avantaj considerabil in conditiile de lupta.

Cercetatorii au spus ca tehnologia aceasta poate fi folosita in viitor pentru a se realiza camere 3D pentru telefoanele mobile.Cei de la MIT au afirmat ca aceasta inventie poate fi folosita in mai multe domenii, fiind foarte folositoare.

s-ar putea sa-ti placa