Acasa Telefoane YotaPhone a fost lansat astazi

YotaPhone a fost lansat astazi

by Dragos Schiopu

yphoneDespre YotaPhone stiam deja ca trebuia sa fie lansat la sfarsitul acestui an, dar nu stiam data exacta, telefonul fiind lansat astazi la un eveniment in Moscova.

Momentan telefonul este disponibil pe piata ruseasca la pretul de 500 euro, urmand ca cel mai probabil spre sfarsitul saptamanii acesteia, inceputul saptamanii viitoare sa fie lansat in Europa, iar apoi in intreaga lume.

YotaPhone este special datorita faptului ca dispune de 2 ecrane de 4.3 inci, ecranul principal LCD si cel de-al doilea e-ink, o tehnologie care in traducere libera ar insemna cerneala electronica. Acest ecran reprezinta cel mai important aspect al YotaPhone, deoarece are intr-un fel aspectul unei foi de hartie pe care se poate scrie cu cerneala.

Telefonul rusesc nu este primul telefon inteligent cu doua ecrane, mai fiind lansate si alte modele dar niciunul dintre acestea nu a mai combinat un ecran LCD cu un ecran e-ink.

Ecranul secundar este foarte folositor datorita faptului ca utilizatorul nu mai este nevoit sa deblocheze telefonul si sa intre in toate aplicatiile necesare pentru a se informa. Pe acest ecran vor aparea toate informatiile de care utilizatorul YotaPhone este interesat, precum stiri, mesaje si altele totul doar pe acest ecran din hartie electronica.

Acest ecran consuma foarte putin si este foarte interesant.

Daca ar fi sa vorbim de ce lumea ar cumpara YotaPhone, cu siguranta ne-am referi la ecranul e-ink, pentru ca in ceea ce priveste specificatiile tehnice, telefonul nu se poate lauda cu cele mai performante caracteristici, existand la acest pret telefoane mult mai performante.

Telefonul are un procesor de 1,7 GHz, 2GB RAM si un acumulator surprinzator de mic de doar 1800 mAh si chiar este mic in contextul in care telefonul are 2 ecrane, dar acest lucru este justificat prin faptul ca telefonul ar fi fost mai putin subtire. Daca vizam capitolul aspect, YotaPhone seamana mai degraba cu un telefon Android contrafacut, bineinteles nereferindu-ne la ecranul secundar.

Lasand la o parte toatea acestea YotaPhone este un smartphone inovator.

s-ar putea sa-ti placa