Acasa Editorial 5 ani de DigiPedia.ro

5 ani de DigiPedia.ro

by Dragos Schiopu

Cred ca v-am mai povestit de inceputurile DigiPedia, de unde s-a nascut ideea, cum a evoluat si cum am ajuns astazi unde suntem, la poalele muntelui, as spune, pentru ca anul acesta urmeaza sa urcam muntii si sa ajungem in varf, sau daca nu in varf, macar undeva foarte aproape de varf.

technology-blog

Scurt istoric DigiPedia.ro

Ideea numelui DigiPedia s-a nascut pe 11-02-2007 (in urma cu 7 ani). Inainte mai incercasem cate ceva pe zona aceasta de blogging de tehnologie pe platforma celor de la blogspot. Ideea de inceput era aceea a unui blog de tehnologie in limba engleza, iar proiectul a esuat destul de repede, atat din lipsa de timp, cat si din lipsa altor resurse.

Andrei Tripon, primul autor al acestui blog, a fost atras de numele DigiPedia si astfel a cumparat domeniul pe care astazi exista blogul. A inceput munca la el, dar dupa primele luni a renuntat, din lipsa acelorasi resurse necesare dezvoltarii unui proiect sanatos (timp si bani).

Un an mai tarziu (2011), tot in luna februarie (se intampla mereu lucruri intresante in luna februarie din ce am observat), am preluat eu proiectul si astfel a inceput greul alaturi de o echipa formata din alti 2 pasionati de tehnologie, avand sperante mari pentru un timp destul de scurt. In curand (2012), s-a alaturat echipei noastre si un al treilea colaborator, un prieten si coleg al celor doi, Danut, care si astazi inca mai face parte din echipa noastra.

In 2012 lucrurile au mers greu, imi aduc aminte ca la un moment dat pierderile lunare crescusera la circa 200 de euro, iar rezultatele intarziau sa apara. La un moment dat, pe la jumatatea anului, a trebuit sa spun stop, pentru ca pierderile erau deja prea mari. Am continuat doar cu cativa oameni care scriau mai mult din pasiune, decat pentru ca erau remunerati.

A urmat 2013, care a fost un an bun. Danut a continuat sa scrie in continuare cand avea timp, din proprie initiativa, am continuat cu un buget redus sa mergem mai departe, s-au adaugat echipei noi membri, Lucian si Roxana si astfel lucrurile au inceput sa se indrepte spre bine. La final de an 2013, am inceput sa inregistram cresteri mai serioase in trafic si sa ne dea sperante ca totusi e un proiect apreciat.

2014 a fost anul in care echipa a crescut si s-a consolidat, in care lucrurile au inceput sa se aseze si care ne-a permis sa facem planuri indraznete pentru 2015.

Planuri de viitor

La final de an 2014, am inceput sa facem strategia pentru 2015, o strategie indrazneata care ar trebui sa ne duca in top 5 bloguri de tehnologie din Romania, desi indraznim sa visam chiar la primul loc.

Avem pregatite multe surprize, este mult de munca, dar eu cred ca vom avea parte de un an extraordinar. Nu pot decat sa va spun sa urmariti lucrurile pe care le vom comunica in urmatoarele luni si pe care sunt sigur ca le veti aprecia.

Aaaa… si sa nu uitam ca povestea a inceput cu digipedia.info si ar putea fi una din surprizele pe care le pregatim anul acesta. Doar una dintre ele.

s-ar putea sa-ti placa

5 comentarii

dragos 18-02-2015 - 17:10

Fie ca e vorba de anul 2007 sau 2011 mie nu imi dau 5 ani… 😀

Dragos Schiopu 18-02-2015 - 17:13

Primul articol a fost postat pe acest blog pe 18 februarie 2010, exact in urma cu 5 ani de zile.

dragos 18-02-2015 - 18:55

Da. Cred ca nu am citit cu atentie. Scuze

Daniela Ionela Iorga 19-02-2015 - 22:40

La multi ani si multe realizari si articole interesante! V-am descoperit de putin timp, cam o luna,dar de atunci intru zilnic sa citesc noile articole.

Comentariile sunt inchise.