Acasa Editorial Sony face un anunt surpriza la CES 2020 si vine cu o masina electrica pe piata

Sony face un anunt surpriza la CES 2020 si vine cu o masina electrica pe piata

by Dragos Schiopu

Una dintre cele mai importante companii, Sony, a prezentat in acest an la CES, un produs neasteptat avand in vedere ca au adus pe piata un autovehicul indedit. Prototipul despre care vorbim este de fapt un nou concept electric sedan, rolul acestuia fiind de a prezenta toate punctele foarte ale companiei. Masina este denumita Vision-S si deja dispune de 33 de senzori atat la interior, cat si la exterior. Pe de alta parte acest prototip se bucura de afisaje pe un ecran lat, 360 audio, dar si conectivitate permanenta.

Pe langa toate acestea masina mai are piese care provin de la firme precum BlackBerry si Bosch si mai mult decat atat, vehiculul este realizat pe o platforma nou-proiectata denumita EV, aceasta fiind de fapt proiectata de catre furnizorul auto Magna. Totodata se mai spune ca Vision-S seamana ceva mai mult la exterior cu Porsche, cu atat mai mult ca specificul acestuia se observa in jurul farurilor. De altfel in cadrul conferintei CES, CEO-ul Sony, Kenichiro Yoshida a afirmat: „Acest prototip intruchipeaza contributia noastra la viitorul mobilitatii”.

Tot in cadrul acestei conferinte Sony a dezvaluit si logo-ul pentru viitorul PlayStation5. De asemenea Sony a mai amintit de divizia de succes a senzorilor de imagine, de camerele LiDAR si Time-of-Flight. Cu alte cuvinte senzorii de imagine CMOS pot avea o sensibilitate mult mai ridicata si de asemenea o gama dinamica mult ridicata, avand in vedere ca poate oferi o recunoastere precisa a obiectelor, chiar si atunci cand detectarea conventionala a fost dificila. Cat despre camerele LiDAR putem spune ca Solid State LiDAR este acel gadget care foloseste masuratorile de distanta pentru a putea obtine o viziune 3D mult mai precisa a spatiilor din viata reala.

Prin urmare aceasta tehnologie de fuziune a senzorilor care imbina aceste caracteristici si atribute variate pentru a putea permite recunoasterea timpurie si precisa, chiar si in conditii speciale precum ceata, lumina de fundal sau conducerea pe timp de noapte. Toate aceste noi tehnologii se regasesc si in noul concept al masinii electrice, avand in vedere ca se doreste imbunatatirea sigurantei si a confortului din interiorul masinii.

s-ar putea sa-ti placa