Acasa Editorial Toyota isi propune sa scoata pe piata intr-un timp foarte scurt o masina autonoma

Toyota isi propune sa scoata pe piata intr-un timp foarte scurt o masina autonoma

by Dragos Schiopu

Specialistii din cadrul Toyota spun ca anul acesta vor scoate pe piata, la vanzare, prima masina autonoma, pe care o denumesc “cel mai puternic supercomputer pe roti”. Conform informatiilor pe surse se spune ca aceasta companie japoneza vrea sa repete istoria exact ca in cazul primului automobil hibrid din istorie, Prius.

Acesta a aparut in 1997, cu suficient timp inainte ca aceasta tehnologie sa devina populara in randul oamenilor de pretutindemi. In cazul primei masini autonome se mai spune ca aceasta nu este inca gata de productie, dar Toyota isi doreste sa o scoata la vanzare peste un an. Inginerii din cadrul Toyota sustin ca depun eforturi pentru ca masina sa fie gata pana in 2020 , si ba mai mult decat atat acestia afirma ca acest proiect este unul mai degraba demonstrativ decat unul profitabil.

Pentru ca acest prototip de masina sa fie realizabil, Toyota a intreprins un parteneriat cu furnizorii sai, Aisin Seiki si Denso, investitia ajungand la 2,8 miliarde de dolari in TRI-AD (Toyota Research Institute-Advanced Development) – companie specializata in dezvoltarea de software pentru automobile autonome. Activitatea angajatilor pentru acest proiect a inceput acum un an, iar in prezent se lucreaza pentru un proiect mult mai avansat.

Masina pe care sunt realizate testele principale este modelul Lexus LS, si de asemenea masina ce va fi lansata in 2020 va fi tot un Lexus. Unul dintre reprezentantii companiei spune ca masina se bucura de computere foarte avansate si de senzori de ultima generatie, singura problema constand in faptul ca va trebui sa reduca o buna parte din costuri daca isi doresc sa aduca masian in zona de middle-class.

Se considera ca viitorul transportatorilor la nivel global se bazeaza pe potentialul masinilor autonome. Iar in acest sens directiile de utilizare sunt cele de transport public, transport de tip car-sharing sau ride-hailing si bineinteles nu este de neglijat nici sectorul de lux. Dar pana atunci tot ce ne ramane de facut este sa asteptam surpriza anului 2020.

s-ar putea sa-ti placa