Acasa Editorial Ce ar trebui sa stii inainte de a investi in criptomonede?

Ce ar trebui sa stii inainte de a investi in criptomonede?

by Dragos Schiopu

Tot mai des parca auzi vorbindu-se despre monedele virtuale, cunoscute sub termenul de criptomonede. Acestea reprezinta o completare, respectiv o alternativa a portofoliului personal de investitii. Este la fel ca si in cazul aparitiilor tehnologice de impact (smartphone, iPhone, etc.) – fac parte din viata noastra si devenim dependenti de utilizarea lor.

Daca esti dintre cei incepatori in lumea cripto si nu cunosti prea multe informatii despre acestea, iti prezint mai departe cateva detalii de interes. Trebuie sa intelegi exact si corect ce sunt acestea si la ce folosesc pentru a putea porni cu dreptul. De asemenea, ar putea sa te ajute diversele previziuni ce le vizeaza.

Ca sa devii cu adevarat bun in acest domeniu trebuie sa ai in vedere documentarea permanenta, tinand cont ca mereu apar informatii de actualitate. Sunt insa concepte financiare utile, care cu siguranta vor face diferenta in cele din urma si in ceea ce te priveste.

Criptomonedele si la ce se refera acest concept

Criptovaluta este o moneda digitala, nebancara, ce se utilizeaza ca mijloc de plata. Fiecare le priveste din propria perspectiva. Aceste unelte financiare sunt considerate de asemenea extensii a banilor FIAT, de care toti dintre noi ii folosim. Per ansamblu este vorba despre bani. SEC declara despre Ethereum si Bitcoin cum ca sunt considerati bani, iar tokenii derivate ale acestora. In fond sunt valori cotizabile numai daca intrunesc conditii impuse. Pentru necunoscatori, SEC este organul de reglementare si supraveghere a burselor din USA.

Reprezinta criptomonedele o oportunitate de investit? Cu siguranta ca da! Ceea ce ai de facut este sa urmaresti cresterea constanta a capitalului pe care il investesti. Asta dicteaza o piata in crestere, care vine insotita de posibilitati mari, indeosebi pentru persoanele ce inteleg importanta pe care acestea o au in viitorul comun.

Este bine deci sa te mentii informat in legatura cu tot ce tine de criptomonede, iar o recomandare de platforma ce ofera stiri si noutati din lumea crypto este Criptomonitor.ro. De aici poti afla informatii de interes general. Spre exemplu, despre faptul ca in cercurile financiare este vazuta ca o criptomoneda reala moneda criptografiata, ce este cotata pe bursa. Cotarea se face pe diverse platforme exchange specializate pe monede virtuale. Asta ofera acces publicului larg la informatii, precum si la posibilitatea de a cumpara, respectiv de a vinde din criptomonedele detinute.

Atentie, inainte de a face o investitie, verifica daca acesta exista in realitate. Intra pe coinmarketcap.com pentru a face verificarea, apoi vezi care sunt platformele ce o coteaza, dar cauta si alte detalii care ar putea sa te ajute.

Este esential sa inveti sa faci diferenta intre escrocherii si criptomonedele autentice – pentru ca se fac si astfel de manevre. S-ar putea sa iti capteze atentia tot felul de afaceri ce propun criptomonede, respectiv investitii in Bitcoin. A fost in fapt in ultima vreme o eruptie a propunerilor de acest fel. Asigura-te ca sunt legale cele ce iti capteaza interesul, dar si ca produsul oferit este real si valoros.

Fereste-te de schemele piramidale, ce nu urmaresc rentabilitatea criptomonedelor in cauza ci impartirea investiilor facute de persoane dezinformate, intre fondatori.

s-ar putea sa-ti placa