Acasa Electrocasnice Optimizarea sănătății aerului și păstrarea unui mediu mai curat cu ajutorul celor mai bune purificatoare de aer

Optimizarea sănătății aerului și păstrarea unui mediu mai curat cu ajutorul celor mai bune purificatoare de aer

by Dragos Schiopu

Introducerea purificatoarelor de aer pe piață a adus o serie largă de avantaje pentru sănătatea omului, având ca scop principal filtrarea aerului din spațiul în care sunt amplasate. Practic, purificatorul de aer suplimentează cantitatea de oxigen și elimină particulele nocive din aer oferind un mediu curat și sănătos pentru întreaga familie. Procedeul de funcționare nu este deloc complicat, la bază având un ventilator de absorbire ce permite aerului să treacă printr-o serie de filtre, ca mai apoi să fie eliminat într-o formă foarte purificată.

Aparatele de acest gen sunt ideale pentru persoanele mai sensibile sau care se știu cu probleme de sănătate, inclusiv cele predispuse la alergii, pentru familiile cu copii sau pentru orice doritor spre a-și menține un stil de viață cât mai sănătos și plămâni mult mai curați. Purificatorul de aer printre multe alte beneficii asigură un maxim de confort persoanelor alergice la polen putând totodată să mențină un miros plăcut în casă, prin orificiile de eliminare a fumului de țigară și nu numai.

Top 3 cele mai bune purificatoare de aer în 2020

Piața purificatoarelor de aer se află într-o continuă expansiune, diferențele dintre ele fiind relativ majore dacă ne raportăm la numărul și tipul de filtre de pe un singur aparat. Prețul unui dispozitiv pentru purificarea aerului variază totodată și în funcție de dimensiuni, design, capacitatea de filtrare și aria de acoperire.

Am făcut o analiză mai amănunțită a magazinelor ce vând astfel de produse și am realizat o listă complexă compusă din 3 dintre cele mai bune purificatoare de aer, fiecare produs reușind să îmbunătățească semnificativ calitatea aerului și să respecte standardele de siguranță pentru sănătate.

1. Purificator de aer Stadler Form ROGER LITTLE, Indicator integrat cu senzor de calitate a aerului, Dual Filter™, Timer, Ajustează automat performanța de curățare, Sleep mode, Memento schimb filtru, LED, 5 trepte de putere

Mulțumită unui sistem inteligent de funcționare, purificatorul de aer Stadler Form reușește să ofere o calitate ridicată a nivelului purificării aerului, fiind ajutat totodată de un senzor și un indicator al calității aerului.

Setările aparatului se pot ajusta foarte ușor printr-un meniu de comandă, reușind astfel să se adapteze în orice împrejurare. Cei mai mulți aleg să îl folosească în modul auto, însă dacă ești un bun cunoscător și ai nevoie de un anumit nivel al calității aerului poți ajusta singur aparatul, fiind eliminate toate mirosurile neplăcute și substanțele nocive din atmosferă.

Purificatorul de aer Stadler Roger Little se mulează perfect în rândul persoanelor care se confruntă cu diferite tipuri de alergii, la polen, la praf și chiar pentru cei ce își doresc să ofere întregii familii un aer fără bacterii și care să nu lase în urmă mucegai. Dispozitivul dispune de doi senzori ce detectează rapid orice schimbare în aer, de la miros la apariția diferiților alergeni. La interior aparatul filtrează aerul prin intermediul a două filtre: HEPA și carbon activ, putând fi utilizat pentru suprafețe de până la 40 mp.

Avantaje:

– 2 filtre de foarte bună calitate HEPA și carbon activ

– design plăcut și modern

– timer

– 5 trepte de putere

– indicator al calității aerului

– consum redus de energie, până la 40W

Verifică disponibilitate și preț.

2. Purificator de aer MeacoClean CA-HEPA 47×5, Display, Timer, Cărbune activ, Ionizare, Lampă UV, Pentru 32mp

Performanța în rândul aparatului de purificare a aerului MeacoClean atinge standarde foarte înalte, având la bază 4 filtre diferite, fiecare fiind conceput special pentru curățarea intensivă a aerului.

Capacitatea maximă de curățare și filtrare a aerului este atinsă mai întâi printr-un prefiltru, apoi printr-un filtru HEPA unde sunt eliminate toate urmele de praf, filtrul de carbon ce are rolul de a neutraliza mirosul, filtrul UV cu sistem fotocatalitic de oxidare care ajută la distrugerea bacteriilor și virușilor prezenți în aer.

MeacoClean CA-HEPA dispune de un sistem de atenționare cu privire la înlocuirea filtrelor astfel încât grija schimbării să nu mai fie prezentă, având încorporat un senzor special care determină cantitatea de praf și bacterii adunată în filtre. Aparatul poate fi amplasat în încăperi de până la 32 mp, cu o înălțime maximă de 2.5 m. Pe lângă modul auto dispozitivul dispune și de un sistem de reglare a puterii de funcționare, reușind să ofere fiecărui utilizator satisfacția ajustării puterii prin intermediul unui ecran touch.

Avantaje:

– 4 filtre de curățare și purificare a aerului

– filtru de carbon

– filtru UV cu sistem fotocatalic de oxidare

– senzor de schimbare a filtrelor

Dezavantaje:

– debitul de aer este mic în comparație cu alte modele, până la 236mc/h.

Verifică disponibilitate și preț.

3. Purificator de aer Clean Air Optima, CA506, HEPA, Cărbune activ, Ionizare, Filtru electrostatic, Lampă UV, Display Digital

Încăperile de până la 60mp pot dispune de unul dintre cele mai bune purificatoare de aer de pe piață, având un sistem inteligent de purificare, cu 5 filtre diferite.

Curățarea aerului din încăpere se realizează prin trecerea directă prin filtrul HEPA unde se elimină particulele mai mari de praf, apoi cărbunele activ care reprezintă cel mai important factor în neutralizarea și distrugerea virușilor și bacteriilor dar și alte filtre ce ajută la sporirea eficienței în purificarea întregii cantități de aer. Clean Air Optima CA506 dispune, de asemenea, de un timer și 5 programe pentru ajustarea directă a fluxului de aer, putând astfel să se adapteze în orice încăpere. Sănătatea organismului și menținerea calității aerului poate fi realizată prin intermediul purificatorului Clean Air Optima, având la bază un sistem puternic a filtrării intensive și a ionizării cu ioni negativi, ce îmbunătățesc în timp, circulația sângelui și întăresc sistemul imunitar.

Avantaje:

– 5 filtre pentru purificarea aerului

– elimină complet polenul, acarienii, microbii, bacteriile, particulele de praf și neutralizează toate mirosurile neplăcute din încăpere

– ajustare prin intermediul a 5 programe

– timer

– 3 trepte de ajustare a debitului de aer

– arie de acoperire mare, de până la 60 mp.

Dezavantaje:

– debit mai mic de aer, 220 mc/h.

Verifică disponibilitate și preț.

s-ar putea sa-ti placa