Acasa Foto & Video Ricoh PX: inventie japoneza pentru amatorii de crash-teste

Ricoh PX: inventie japoneza pentru amatorii de crash-teste

by Dragos Schiopu

Ati avut probleme cu aparatul dumneavoastra foto din cauza prafului, noroiului sau al apei? Ati visat la un aparat compact care sa nu poate fi afectat de aceste trei lucruri? Ei bine visele au devenit realitate datorita producatorului japonez Ricoh. Acestia  au scos pe piata un aparat compact care poate fi spalat sub jet de apa.

Compania lanseaza o noua gama de parate foto compacte PX care detin capacitatea de a rezista la tratamente mult mai dure. Un astfel de aparat poate rezista pana la 60 de minute in apa la o adancime de trei metri.

Pe deasupra, nu trebuie sa va faceti probleme daca in urma neglijentei aparatul intra in contact cu praf sau noroi. Se poate spala foarte usor sub jetul de la robinet. Pe langa asta, oficialii companiei sustin ca este un aparat potrivit si pentru amatorii de crash-teste. Aparatul nu va suferi nicio stricaciune notabila daca este aruncat de la 1.5 m intaltime pe asfalt.

Nu va ganditi ca din cauza acestei rezistente au fost neglijate feature-urile fotografice. Ricoh PX are un senzor ce dezvolta 16 MP si foloseste un motor de procesare al imaginii Smooth Imaging Engine IV,  un obiectiv de 28-140 mm cu zoom optic 5x si un timp de start de doar 1.4 secunde.

Compania a lansat acest aparat pe piata in luna Iulie si poate fi achizitionat la un pret de 200 de euro. Este adevarat ca o camera compacta poate fi mult mai ieftina, dar avand in vedere rezistenta lui este mult mai avantajos daca aparatul va fi brutalizat, intentionat sau nu.

s-ar putea sa-ti placa