Acasa Tehnologie Mana robotica incepe sa devina din ce in ce mai realista

Mana robotica incepe sa devina din ce in ce mai realista

by Dragos Schiopu

mana

Tehnologia a inceput sa se dezvolte tot mai mult si in domeniul medicinei, oferindu-le oamenilor cu dezabilitati tot mai multe sisteme cu ajutorul carora sa beneficieze de o viata cat mai normala. Se pare ca de cele mai multe ori victimele atacurilor celebrale sufera in a-si putea controla membrele superioare. Din fericire o echipa de specialisti au gasit o solutie prin care sa grabeasca vindecarea unei astfel de boli.

Unii dintre cei mai mari cercetatori de la University at Herfordshire au pus bazele unui sistem cu ajutorul caruia oamenii cu astfel de probleme sa beneficieze de un proces de vindecare mult mai rapid. Se pare ca manusa robotica Script sau Superbised Care and Rehabilitation Involving Personal Telerobotics (grija supervizata si reabilitare cu ajutorul teleroboticii) ar putea fi sursa unei metode de vindecare extrem de rapide.

Mana robotica este conceputa in asa fel incat sa se potriveasca peste mana pacientilor si antebrat. Intregul proces lucreaza in tandem cu un joc video terapeutic care ii ajuta pe pacienti spunandu-le cand sa isi miste degetele, incheietura si antebratul pentru a putea naviga printr-un labirint sau a prinde pesti. Toate terapia poate fi facuta acasa, fara indrumarea unui medic, astfel pacientul putand sa se recupereze mult mai usor si mai confortabil in compania familiei si a manusii robotice.

„Acest proiect este orientat catre pacientii care au suferit un atac cerebral si care vor sa se trateze acasa. Scopul nostru este sa realizam terapii pe care oamenii sa le practice la domiciliu, în speranta ca vor fi mai interesati sa le puna în practica. Am încercat acest sistem pe 30 de pacienti si am descoperit ca oamenii într-adevar folosesc sistemul si acasa, mai mult de 100 de minute in fiecare saptamana, iar miscarile mainilor s-au imbunatatit” a relatat Dr. Farshid Amirabdollahian.

Proiectul manusii robotice a avut o perioada de dezvoltare si testare timp de patru ani, avand o finantare cu peste 5 milioane de dolari. La momentul de fata sunt doar doua prototipuri, in timp urmand sa se produca in serie.

s-ar putea sa-ti placa