Acasa Foto & Video Aparate foto pentru vacanta

Aparate foto pentru vacanta

by Dragos Schiopu

Fiind vara si stiind ca toata lumea este cu gandul la vacanta, ne-am gandit sa va povestim putin despre aparatele foto pe care le luam cu noi in vacanta si sa va facem cateva recomandari.

fujifilm-finepix-xp30

Si cand ma refer la aparate foto pentru vacanta, nu ma gandesc la cei pasionati, dispusi sa dea multe milioane pe un aparat foto mare, greu si cu cateva obiective de rezerva. Ma gandesc la cele ideale pentru poze cu familia, cat mai usor de carat si eventual rezistente la apa, socuri sau alte pericole care se pot abate asupra lui.

Asadar, printre criteriile de selectie, au stat pretul, rezistenta la apa si, de ce nu, rezistenta la frig, pentru ca banuiesc ca vrem sa-l folosim si la iarna, pe partia de schi. De asemenea, ne-am uitat sa fie rezistent si la socuri, doar nu vrem sa caram cu noi in vacanta un bibelou de portelan.

BenQ LM100 (Albastru)

Aparatul foto BenQ LM 100 este rezistent la apa (maxim 5 metri), are un zoom optic de 4X si ceea ce este cu adevarat tentant la el este pretul. Doar 266.93 lei la oferta pe evoMAG.ro. De asemenea este rezistent la socuri 1.5 metri si la temperaturi scazute.

Fujifilm Finepix XP-30 (Albastru)

Cel de-a doilea aparat despre care am ales sa va vorbim este un aparat de la Fujifilm. Si acesta este rezistent la apa, din pacate doar la 3 metri, rezista la socuri 1.5 metri si la temperaturi de -10 grade Celsius.

Pretul este de 799.00 lei si are GPS integrat.

Olympus Stylus Tough TG-630

Este putin mai scump, se apropie de pragul stabilit de noi pentru un aparat foto de vacanta, dar suntem siguri  ca o sa va placa. Si acesta rezista pana la 5 metri sub apa, la socuri (1.5 metri) si la temperaturi scazute (-10 grade Celsius). Pretul lui este de 999.00 lei si se gaseste in doua culori: albastru sau alb 

s-ar putea sa-ti placa