Acasa Foto & Video Canon prezintă EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

Canon prezintă EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x

by Dragos Schiopu

Canon adaugă o nouă categorie gamei sale de obiective super-tele de înaltă performanță și prezintă EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x pentru deja cunoscuta serie L.
Obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x are o distanță focală adaptabilă de 200-400mm, cu diafragmă fixă f/4, stabilizator optic de imagine 4-stop și, pentru prima dată într-un obiectiv disponibil pe piață, un extender 1.4x integrat. Toate aceste caracteristici transformă obiectivul într-un echipament versatil, perfect pentru fotografii specializați pe fotografia de sport sau natură.

Cu un design robust din aliaj de magneziu, care oferă protecţie în toate condiţiile de mediu, și lentile cu straturi speciale, acesta este ideal pentru utilizarea mobilă. Alături de cea mai înaltă calitate optică, obiectivul oferă rezultate deosebite, chiar și în cele mai dificile condiții.

Vezi cele mai bune oferte pentru obiective si accesorii FOTO

Mai aproape de acțiune cu o calitate superioară a imaginii
Raza de acțiune a obiectivului EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x este mărită de convertorul intern 1.4x, care poate fi activat sau dezactivat prin apăsarea unui buton, asigurând astfel extinderea distanței focale la 280 – 560mm – ceea ce permite fotografilor să se apropie și mai mult de acțiunea aflată la distanță.

Pentru a asigura o performanță superioară a fotografiilor, designul optic include lentile cu fluorit și dispersie ultra-redusă (UD), care ajută la minimalizarea aberațiilor cromatice și eliminarea estompării culorilor. Structura avansată antireflex, SubWavelength Structure Coating (SWC) și Super Spectra Coating (SSC) reduc, de asemenea, aparițiile fantomatice și palele luminoase. Pentru că folosește cea mai nouă tehnologie optică, performanța imaginii nu este afectată atunci când se utilizează convertorul integrat.

Cu o deschidere fixă a diafragmei f/4, este posibilă utilizarea declanșatorului de mare viteză pentru a captura acțiuni în ritm alert sau scene cu luminozitate redusă. Un stabilizator optic de imagine cu design nou oferă utilizatorilor un avantaj de 4stop-uri, în timp ce IS “Mode 3” stabilizează imaginile doar în momentul expunerii – asigurând că fotografii pot realiza o panoramă rapidă, fără ca IS să supracompenseze pentru mișcare. Această caracteristică este ideală pentru fotografii de sport care, de obicei, au doar o fracțiune de secundă pentru a surprinde un subiect.

Focus puternic, flexibil
Obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x conține Motorul de focus Canon Ultrasonic Ring Motor ce oferă autofocalizare rapidă și silențioasaă. Pentru cei care preferă să își ajusteze singuri focusul, comanda manuală full-time permite fotografilor să focuseze manual atunci când folosesc AF. Modul Power Focus (PF) crește versatilitatea în timpul filmărilor cu EOS-1DC sau EOS-1D X și permite fotografilor să obțină un efect pull-focus cât mai precis, la una sau două viteze, prin simpla rotire a inelului de retragere a focusului și oprirea la o distanță predefinită.

Design de înaltă performanță pentru cerințele profesionale
Creat pentru a răspunde cerințelor profesionale pentru o calitate superioară a imaginii și o gamă versatilă a zoom-ului, EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x oferă un design premium adecvat obiectivelor Canon L-series, renumite în industrie.

Șasiul dur, din aliaj de magneziu, asigură că, în ciuda includerii extenderului 1.4x, greutatea obiectivului este similară cu cea a altor obiective cu aceeași distanță focală. Tratamentul cu fluorit al lentilelor din faţa si din spatele obiectivului diminuează posibilitatea de depunere a prafului, în timp ce construcţia antipraf şi rezistentă la apă, permit fotografierea chiar și în cele mai dificile condiții meteo.
Perfomanța optică deosebită, versatilitatea, greutatea redusa și construcția dură, transformă acest obiectiv într-un element esențial din geanta oricărui fotograf de sport sau natură.

Principalele caracteristici ale obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x:
• Convertor 1.4x inclus, pentru mărire suplimentară, acolo unde este nevoie
• Declanşează în lumină scăzută, cu IS 4-stop
• Imagini de înaltă calitate cu ajutorul acoperirii cu fluorit a elementelor optice
• AF rapid prin tehnologia USM
• Design robust pentru utilizare în cele mai dificile medii

s-ar putea sa-ti placa