Acasa Portabile Comparatie intre aplicatiile mobile Windows 8 cu Android si iPad

Comparatie intre aplicatiile mobile Windows 8 cu Android si iPad

by Dragos Schiopu

V-ati decis sa va achizitionati o tableta – in momentul actual aveti de ales intre iPad, tablete pe Android si noile tablete pe Windows 8 sau Windows RT. Excluzand bugetul pe care il aveti la dispozitie, una dintre caracteristicile cele mai importante pe care trebuie sa o luati in considerare cand va decideti, trebuie sa fie disponibiltiatea de aplicatii pentru alegerea facuta. Ca atare, haideti sa ne uitam putin in maruntaiele Windows Store-ului – noul venit pe aceasta piata – acum ca a atins numarul de 70,000 de aplicatii.

windows-store-screenshot

Video

Aplicatiile de rulat fisiere video sunt destul de bine reprezentate in Windows Store. Contine aplicatii pentru Netflix si Hulu Plus iar aplicatia Videos care vine cu Windows 8 iti da voie sa inchiriezi sau sa cumperi filme de pe piata video Microsoft.

Tabletele Windows se descurca destul de bine la aceasta categorie dar nu se pot compara cu alte platforme. Nu exista aplicatie Amazon Instant video – disponibila doar pe iPad si Kindle Fire, nici o aplicatie oficiala YouTube si nici una pentru serviciul Crackle de la Sony. Daca aveti abonament la servicii precum HBO Go sau DirectTV atunci nu veti putea sa le vizionati pe tablete Windows.

Muzica

Windows 8 vine cu aplicatia Xbox Music care ofera streaming the muzica gratuit, ceea ce este util. Dar daca ati investit deja intr-un alt serviciu de muzica populare cum ar fi Spotify, Rdio, MOG si Rhapsody, atunci acestea nu vor fi disponibile. Pandora functioneaza printr-o aplicatie neoficiala.

Exista cateva servicii populare cum ar fi Slacker si TuneIn Radio, dar selectia de servicii de muzica third-party este foarte saraca.

Citit

Windows Store are o selectie chiar buna de servicii pentru eBooks, existand aplicatii oficiale pentru Amazon Kindle, NOOK si Kobo.

Totusi daca doriti alte servicii nu veti gasi prea multa libertate. Nu exista aplicatie pentru Flipboard, nu exista aplicatii oficiale pentru alte servicii precum Pocket si Instapaper.

Jocuri

Tabletele Windows nu sunt menite a fi platforme pentru jocuri. Windows Store are o selectie de jocuri simple pentru tablete care includ titluri populare precum Angry Birds si Cut The Rope. Pe de alta parte, nu veti gasi toate variantele acestor jocuri si cel putin in ceea ce priveste seria Angry Birds – care pe alte platforme este gratuita – in Windows Store vor costa 5 dolari fiecare.

Productivitate

Te-ai astepta ca Microsoft sa fi creat si optimizat pachetul lor de software Office pentru a merge snur pe tablete, dar din pacate nimic nu poate fi mai departe de adevar. Desi dispozitivele pre-instalate cu Windows RT vin si cu Microsoft Office, acesta nu va functiona corect decat pe un desktop, nefiind optimizat pentru interfete touch.

La capitolul acesta totusi ne asteptam ca Microsoft sa imbunatateasca treptat oferta si sa-si optimizeze software-ul pentru aceasta portiune de piata.

Aplicatii sociale

Aproape toata lumea utilizeaza macar o retea de social media, fie ca vorbim despre Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest sau mai stiu eu ce; cum se prezinta Windows Store la acest capitol?

Aplicatia People ofera ceva integrare cu Twitter si Facebook, dar in ceea ce priveste aplicatii oficiale, dintre retelele sociale majore Twitter este singura care are o aplicatie oficiala in Windows Store. Daca utilizati Facebook, LinkedIn, Google+, Pinterest, Instagram sau Tumblr, acestea nu au aplicatii oficiale.

Mai devreme sau mai tarziu isi vor face probabil toate aparitia, dar in momentul actual, aceasta este realitatea, una foarte „anti-sociala” sa spunem.

Concluzie

Windows Store pentru aplicatiile Windows 8 exista de peste jumatate de an si contine peste 70,000 de aplicatii. Totusi acest numar trebuie privit foarte obiectiv deoarece multe din acestea sunt sub-standard.

Adevarul este ca platforma mobila Windows 8 mai are foarte mult pana sa se maturizeze si lipsa de aplicatii oficiale si de calitate de pe Windows Store face ca dispozitivele Windows RT sa se vanda foarte putin – nu mai spunem ca acestea sunt printre cele mai scumpe de pe piata.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.