Acasa Foto & Video Shimano a lansat camera CM-1000

Shimano a lansat camera CM-1000

by Dragos Schiopu

Shimano, faimosul producator nipon de echipamente sportive si in special de componente pentru biciclete, a lansat noua camera sport CM-1000, un model foarte usor.

shimano_cm-1000-2Produsul este de dimensiuni reduse, are rezoluție mare si mai multe posibilităti privind conectivitatea. Camera are lentile si senzor BSI care permit filmarea in HD, avand o rezolutie de 16 MP, respectiv 1080p HD, un obiectiv cu diafragma F/2.0 si unghi de deschidere de 135 sau 180 de grade si este proiectata pentru un montaj sigur. Dispune de un sistem dual LED si indicii sonore pentru a confirma setarile, toate acestea usurand folosirea camerei in miscare.

shimano-cm-1000-1

Noua camera video Shimano integreaza un conector ANT+ si va putea inregistra datele oferite de diversi senzori externi pentru cadenta, viteza sau puls. CM-1000 masoara 70,8mm cu 44,2mm, 30,3mm in inaltime si cantareste 86g impreuna cu cardul si poate filma in apa la adancimi de pana la 10m, beneficiind de standardul IPX-8 Waterproof. Senzorul de imagine CMOS este inclus si poate fi utilizat atât pentru video, cat si pentru imagini, rezolutia standard a unei poze fiind de 3,1 megapixeli.

Alimentată de o baterie Li-ion, camera se încarca in 4 ore, iar cei de la Shimano spun ca bateria poate fi folosită 2 ore. Camera se poate conecta prin WiFi sau aplicații specifice iOS sau Android, permitand si sincronizarea cu nou-anuntatul modul wireless care poate fi instalat pe schimbatoarele electronice de viteze din familia Di2.

shimano-cm-1000-2

Pentru alimentare se foloseste o baterie Li-ion, camera incarcandu-se în 4 ore, iar cei de la Shimano sustin ca bateria poate fi folosită 2 ore. Accesoriile pentru montaj constand intr-un adaptor pentru casca si un suport adeziv impreuna cu camera CM-1000, vor fi disponibile în magazine incepand cu luna mai in Europa, doar in Olanda, Belgia, Germania, Austria, Elvetia, Franta, Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia si Spania.

s-ar putea sa-ti placa