Acasa Foto & Video Nikon D800: Camera foto cu rezolutie de 36,3 megapixeli

Nikon D800: Camera foto cu rezolutie de 36,3 megapixeli

by Dragos Schiopu

Nikon a lansat zilele trecute noul model D800 ce are un senzor Full Frame (FX) de 36,3 megapixeli, cea mai mare rezolutie pentru un aparat DSLR si mod de filmare Full HD.
Noul Nikon D800 va fi disponibil si in Romania incepand cu jumatatea lunii martie, la un pret de aproximativ 3000 de Euro.

Camera are un sistem avansat de recunoastere a scenei si integreaza acum si noul senzor RGB de 91.000 pixeli care recunoaste trasaturile fetei cu foarte mare precizie chiar si atunci cand este utilizat excesiv vizorul optic, precum si culorile, luminozitatea si alte detalii ale scenei. Intervalul ISO de la 100 la 6400 stabileste noi standarde in materie de rezolutie pentru camerele DSLR.

Sistemul de focalizare automata cu 51 de puncte este asemanator celui folosit pe D4, varful de gama de la Nikon si ofera performante ridicate chiar si atunci cand luminozitatea este scazuta.

Materialul din care este construita carcasa lui Nikon D800 este magneziu, astfel il face mai rezistent la praf, umezeala scazuta si socurile usoare, iar greutatea sa este cu 10% mai mica decat a unui Nikon D700. Bateria ofera o autonomie de aproximativ 850 de cadre sau 60 de minute de filmare Full HD. Stocarea filmelor si a imaginilor se face pe doua tipuri de carduri compatibile CF si SD, iar conexiunea la calculator se face prin USB 3.0, astfel viteza de transfer este mai mare, dar si un port de iesire HDMI.

Noul DSLR de la Nikon realizeaza filmari Full HD la 30 fps dar si HD la 60 pfs, aceasta camera are mufa de conectare pentru microfon stereo extern, casti pentru a permite reglarea canalului audio atat inainte cat si in timpul inregistrarilor.

Butoanele de comanda au fost asezate in asa fel incat sa permita un acces mult mai usor catre orice setare sau comanda a camerei foto, filmarea facandu-se prin intermediul butonului dedicat, iar functia de „Picture Control” care va permite reglarea fina a parametrilor precum claritate, saturatie, nuanta etc. va fi accesata direct prin apasarea unui buton fara a mai fi nevoie sa accesezi mai intai meniul.

Young sound engineer working on video footage during post production. Content creator in home working on montage of film using modern software for editing late at night.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.