Acasa Computere Cel mai bun antivirus gratuit in 2018

Cel mai bun antivirus gratuit in 2018

by Dragos Schiopu

Licenta pentru antivirusul tau e pe cale sa expire si nu vrei sa o reinnoiesti? Ei bine, exista si solutii gratuite pentru protectia calculatorului tau si multe dintre companiile cunoscute pe piata antivirus ofera si variante gratuite ale softurilor lor. Din pacate, este destul de greu de ales cu certitudine cel mai bun antivirus gratuit, deoarece niciun antivirus din lumea asta nu iti ofera cu o siguranta de 100% securitatea computerului tau si poate oricand aparea un virus nou, care nu este detectat de niciunul dintre aceste programe.

Prin urmare, am decis sa facem o scurta lista si sa va prezentam cateva dintre aceste produse antivirus de top, pentru a avea posibilitatea sa alegeti pe cel care va inspira cea mai mare incredere si care are cele mai multe functionalitati necesare nevoilor voastre.

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender este considerat unul dintre cei mai buni antivirusi din lume si, pe langa faptul ca este un produs romanesc, cu interfata minimalista, este si usor de instalat si utilizat. Poate face atat scanari automate, dar si in modul manual si reuseste cu succes sa elimine peste 99% dintre amenintari.

De asemenea, un alt avantaj al acestui software este ca monitorizeaza constant aplicatiile active, dar si site-urile online care incearca sa faca phishing sau contin coduri suspecte, scripturi care mineaza criptomonede sau altele de acest gen. Astfel esti protejat atat de virusi, cat si de tentativele de frauda peste care poti da la tot pasul pe internet.

AVG AntiVirus Free

AVG vine cu o serie de functii disponibile, dar din pacate, in varianta de baza, acestea sunt destul de limitate. Cu toate acestea, atacurile de tip malware si spyware sunt blocate cu usurinta de catre acest antivirus, reusind astfel sa ofere o buna protectie asupra computerului tau.

O alta functie interesanta a acestui antivirus este faptul ca scaneaza inainte link-urile care urmeaza a fi incarcate, astfel incat nu risti sa incarci un site care contine cod malitios, find blocat chiar inainte de a ajunge la tine in browser.

Panda Security

Este recomandat daca ai un computer mai putin puternic, pentru ca dupa cum anunta chiar ei, pe site-ul lor, este antivirusul care consuma cele mai putine resurse ale calculatorului pentru a te proteja, acesta fiind un aspect la fel de important ca si protectia computerului.

Avira Free Security Suite

Pachetul software de la Avira vine nu doar cu sisteme de protectie a calculatorului, dar contine si aplicatii si unelte de optimizare a calculatorului, putand astfel sa optimizezi diferite procese care ruleaza in memoria calculatorului, sa stergi istoricul online sau sa cureti anumite fisiere care nu mai sunt necesare computerului tau. Sistemul face fata cu brio atacurilor de tip ransomware si phishing.

s-ar putea sa-ti placa