Sistemul EOS dezvoltat de Canon împlinește anul acesta 25 de ani de experinţă în fotografie. De la lansarea sa, în anul 1987 şi până în prezent, EOS a reusit performanta de a oferi cea mai vastă gamă de camere foto DSLR la nivel mondial, obiective interschimbabile şi accesorii, atuuri care au propulsat întregul portofoliu în topul preferințelor fotografilor profesioniști și amatori în orice punct al lumii.
Gama EOS (Electro Optical System), a cărei denumire a fost preluată din mitologia greacă, fiind asociată Zeiței Zorilor, a debutat în martie 1987 prin lansarea modelului SLR EOS 650, dotat cu trei lentile EF interschimbabile, printre care modelul EF 35-70mm f/3.5-4.5. Principala inovație adusă de sistem EOS a fost conectarea complet electronica a obiectivului cu corpul aparatului, moment care marchează practic o nouă generație de camere Autofocus SLR. Totodată, ușurința în utilizare și viteza foarte mare de funcționare au devenit în scurt timp atribute pentru care EOS a devenit sinonim cu performanța în fotografie.
Petronius Secareanu, General Manager,Canon Romania: “Suntem încântați să aniversăm una dintre cele mai de succes tehnologii din sfera foto, gama EOS fiind recunoscută în repetate rânduri de-a lungul celor 25 de ani de existență drept un etalon al performanței și al inovației fotografice. Suntem mândri, de asemenea, că lângă nume sonore precum EOS-1, EOS Rebel sau EOS 5D, avem și cele mai recente exponente ale gamei, varful de gama – EOS 1DX si modelul 5D Mark III, care oferă viteză sporită, rezoluție superioară și putere mai mare de procesare, dar și posibilități ample de îmbunătățire a fotografiilor și a înregistrărilor Full HD”.
Canon a fost un pionier în tehnologia optică, lansând modelul profesional EOS-1 în anul 1989. În 1993 compania a continuat să-şi extindă baza de utilizatori prin introducerea compactului model EOS 500 (EOS Kiss şi EOS Rebel XS în alte regiuni), iar în anul 2000 Canon lansa senzorul CMOS şi procesoarele de imagine cu performanţe ridicate DIGIC, elemente care au devenit emblematice pentru întregul portofoliu foto Canon.
Despre EOS 650D
În cadrul evenimentului aniversar EOS 25 de ani, Canon prezintă în premieră in Romania cel mai nou DSLR, modelul EOS 650D, tizul primului model EOS din istorie. Noul aparat se remarcă prin simplitatea utilizării, datorită ecranului tactil, dar și prin posibilitatea de înregistrare video la calitate Full HD. Ideal pentru fotografii amatori, EOS 650D combină într-un mod inteligent moduri automate de fotografiere cu o serie de elemente avansate – fiind uşor de folosit la început şi cu o gamă largă de moduri manuale de explorat ulterior.
Noul DSLR este primul EOS cu sistem dual AF, ce asigură detalii excepţionale la fotografiere și focalizare continuă la filmare. Camera este propulsată de un senzor Hibrid CMOS de 18 megapixeli şi procesare DIGIC 5 foarte puternică, ce permite capturarea de imagini precise, cu rezoluţie maximă, de până la 5 cadre pe secundă. Ecranul tactil capacitiv rabatabil, permite operaţiuni rapide şi uşoare, oferind acces instant către o vastă colecţie de setări şi moduri de decor.
In plus, senzorul de 18 megapixeli APS Hybrid CMOS asigură rezoluţii extrem de ridicate, imagini bogate în culori şi detalii, la dimensiunea unui poster. Ideal pentru înregistrarea în lumină scazută, fără flash, camera prezintă un interval ISO 100-12.800, permiţând capturarea de imagini naturale, cu zgomot minim, în timp ce un ISO extins la 25.600 oferă posibilitatea fotografierii în condiţii de luminozitate foarte scazută. Procesarea 14bit de imagine DIGIC 5 oferă tranziţii fine şi subtile între tonuri de culoare, precum cele ale cerului seara, în timp ce puterea sporită de procesare, face camera ideală pentru înregistrarea de activităţi precum fotbalul sau alte sporturi.
Noul auto-focus dual permite înregistrarea uşoară a imaginilor focalizate corect, indiferent de captura realizată. Sistemul auto-focus în 9 puncte all cross, oferă performanţe excepţionale pentru capturarea cu precizie ridicată a imaginilor în cazul fotografiilor sportive, de acţiune sau de natură. În plus, noul sistem Hibrid AF oferă focalizare continuă la filmare sau când se înregistrează în modul Live View1.
Datorită noului ecran tactil LCD de 7,7 cm rabatabil Clear View II, fotografii vor obţine imaginii perfecte mai ușor decât oricând. Având tehnologie capacitivă, ecranul răspunde foarte bine comenzilor şi suportă o varietate de gesturi multi-touch – facilitând accesul la diferite modalităţi de fotografiere, alte setări sau chiar fotografierea folosind doar prin atingerea ecranului.
EOS 65D permite oricui să înregistreze la rezoluţie Full HD (1920x1080p). Mulţumită aufo-focus-ului Hibrid utilizatorii se pot concentra şi asupta celorlalte detalii, în timp ce camera urmăreşte în mod continuu subiectul. Noile obiective EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM şi EF 40mm f/2.8 STM sunt ideale pentru înregistrarea video, acestea utilizând
EOS 650D – caracteristici de bază
• Senzor APS-C Hybrid CMOS de 18 MP
• Înregistrare Full-HD cu control manual şi auto-focus continuu
• Înregistrare continuă la 5 fps
• Ecran tactil rabatabil Clear View LCD II
• Sensivitate ISO 100-12,800, extensibilă până la ISO 25,600
• Auto-focus în 9 puncte
• Transmițător Speedlite încorporat
Despre Cinema EOS C300
Inovatorul Cinema EOS C300, primul model din gama Cinema EOS System, devine disponibil și profesioniștilor locali de televiziune.
EOS C300 combină experienţa Canon în construcţia senzorilor şi a lentilelor pentru a crea o cameră compactă, versatilă care oferă o imagine de o calitate excepţională, precum şi flexibilitatea de a filma într-o gamă largă de situaţii diferite.
EOS C300 oferă specificaţii de top, incluzând şi un nou senzor CMOS echivalent Super 35mm capabil să rețină aproximativ 8,29 millioane de pixeli efectivi. Compresia MPEG-2 Full HD (MPEG2 422@HL compliant) şi înregistrarea la 50 Mbps permite pasionaţilor de film să stocheze direct pe două carduri de memorie CF, în timp ce compresia 4:2:2 oferă o gradare îmbunătăţită şi detalii fine, reducând apariţia la marginile cromatice a artefactelor numite „jaggies”.
Ca parte a sistemului EOS, modelul EOS C300 este compatibil cu gama de lentile Canon EF ce cuprinde peste 60 de modele – oferind pasionaţilor de film o serie de opţiuni creative de neegalat. De asemenea, Canon şi-a folosit experienţa în construcţia obiectivelor pentru a crea o nouă linie de lentile EF Cinema ce sunt concepute special pentru utilizarea video, fiecare dintre ele oferind performanţe opţice 4K excepţionale şi compatibilitate cu formatul de imagine echivalent Super 35mm.
EOS C300 caracteristici de bază:
• Senzor CMOS 8.3MP echivalent Super 35mm; Full HD
• Lentile interschimbabile (montura EF)
• Compact, modular, uşor în greutate
• MPEG-2 MXF la 50Mbps pe card CF
• Sensitivitate ridicată, zgomot redus
• 24.00p pentru producţia de film
• Control la distanţă prin Wi-Fi
• Integrare uşoară în fluxul de lucru
Despre Canon Europa
Canon Europa este subsidiara regională pentru Canon Inc., reprezentată în 120 ţări şi având peste 11.000 de angajaţi de-a lungul Europei, Orientului Mijlociu şi Africii (EMEA).
Fondată în 1937 şi având ca principală ţintă crearea celei mai bune camere foto pentru consumatori, pasiunea Canon pentru fotografie acoperă acum mai multe segmente de piaţă, la ora actuală Canon fiind liderul mondial în soluţii de imagine pentru business şi larg consum. Soluţiile oferite includ produse ce pornesc de la camere foto digitale, camere SLR, obiective foto şi maşini portabile de scanare cu raze X, până la imprimante de producţie şi pentru birou, toate beneficiind de o serie de servicii cu valoare adăugată.
Canon investeşte masiv în cercetare şi dezvoltare pentru a oferi cele mai inovative produse şi servicii, în concordanţă cu cererile clienţilor. De la fotografii amatori până la companii de tipar profesional, Canon permite fiecarui client să-şi satisfacă pasiunea pentru imagine.
Canon are convingerea că luarea în considerare a climatului social şi a mediului înconjurător reprezintă o parte integrantă a unei afaceri sănătoase. Acest aspect este inclus în filozofia companiei, Kyosei – “Trăim şi lucrăm împreună pentru binele tuturor”.