Acasa Tehnologie Nokia renunta la policarbonat pentru Lumia 925

Nokia renunta la policarbonat pentru Lumia 925

by Dragos Schiopu

nokia-lumia-925Desi parteneriatul dintre Nokia si Windows Phone nu s-a dovedit a avea un impact foarte mare asupra pietei smartphone-urilor, ceea ce a rezultat din acest parteneriat este seria Lumia. Caracteristica distinctiva a acestei serii de telefoane fiind design-urile lor din policarbonat colorate.

Dar Nokia a anuntat de curand ca cel putin in ceea ce priveste noul model Lumia 925 policarbonatul va fi inlocuit de aluminiu. De fapt, intregul telefon va fi facut din aluminiu, poate Nokia a ‘imprumutat’ ideea de la iPhone 5 si HTC One, nu stim sigur.

Conform Nokia, caracteristica principala a modelului Lumia 925 este camera sa, dar o veste mai importanta ar fi – pe langa constructia completa din aluminiu – faptul ca acesta va fi mult mai usor si mult mai subtire decat modele Lumia mai vechi.

Lumia 925 va fi cu un sfert mai usor si cu 21% mai subtire decat Lumia 920, niste cifre suficient de mari incat merita luate in vedere. Este adevarat ca privit in comparatie cu alte smartphone-uri, Lumia 925 nu bate nici un record la aceste capitole, dar este cu siguranta o imbunatatire fata de modelele Lumia mai ‘solide’ de pana acum.

Hardware

Trecand dincolo de noul, si stralucitorul, exterior, interiorul lui Lumia 925 este plin de lucruri deja stiute: un ecran de 4.5 inch, cu rezolutia de 1280 x 768. Nu sunt niste caracteristici de dat la o parte, dar nu pot intra in competitie cu ecranele capabile 1080p disponibile la telefoane precum HTC One si Galaxy S 4.

Procesorul din 925 este un dual-core Snapdragon S4, 1GB de RAM si vine cu 16 GB de memorie interna. Similar cu modelele predecesoare, telefonul este LTE.

In ceea ce priveste ‘piesa de rezistenta’ mult laudata de catre Nokia, camera de pe spate este de 8.7 megapixeli. Conform Nokia, telefonul vine si cu tehnologia ‘PureView’ precum si cu ‘cea mai avansata’ tehnologie a lentilelor si software ‘de urmatoare generatie’ in ceea ce priveste facerea pozelor – chiar si in lumina slaba. Dupa cum este destul de clar din utilizarea de citate, aceste descrieri trebuiesc luate cu putina sare, nu vom sti exact cat de capabila este camera pana cand telefonul nu este testat independent.

Software si disponibilitate

Imbunatatirile hardware sunt bune, dar cea mai mare problema a seriei Lumia ramane selectia de aplicatii inca foarte limitata disponibila pe Windows Phone. Microsoft nu prea au ce sa faca in legatura cu asta de unii singuri, dar incearca sa scoata un update in curand care sa aduca cateva caracteristici noi.

Lumia 925 va veni instalat cu o versiune noua de Windows Phone 8, care contine ‘un numar mic’ de imbunatatiri. Cea mai notabila imbunatarile fiind intoarcerea optiunii de radio FM, disponibilitate mai mare pentru Data Sense si cateva imbunatatiri la Xbox Music.

Lumia 925 va fi lansat in mai multe tari europene si in China in luna iunie.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.