Acasa Electrocasnice Masina de spalat vase binevenita in bucataria fiecaruia

Masina de spalat vase binevenita in bucataria fiecaruia

by Dragos Schiopu

Desi nu mai e un aparat care sa lipseasca din bucatariile multora exista inca oameni care cred ca o astfel de masina nu e este neaparat necesara in bucatarie. Ei bine, vreau sa va contrazic si sa va explic de ce, chiar si daca nu sunt multe persoane sau masa in familie se intampla mai rar, este foarte buna o astfel de masina in bucatarie.

De cele mai multe ori aud argumente cum ca o astfel de masina de spalat vase ocupa prea mult spatiu in bucatarie sau ca nu este necesara familia fiind formata din doua persoane. Eu nu cred in aceste argumente pentru ca o masina de spalat vase este de multe ori incorporabila in mobila de bucatarie, cu alte cuvinte renunti la un sertar sau spatiu de depozitare de sub blat si ai rezolvat problema, mai ales daca iti faci mobila la comanda. In plus exista si masini de spalat vase de mici dimensiuni.

Al doilea argument ca sunt doar doua persoane in casa iarasi nu este un argument sustenabil in contextul in care vase murdare oricum se aduna si chiar daca nu iti ia „decat 5 minute” dupa fiecare masa pentru a le spala, in realitate acest timp se aduna, si pe langa cele 2-3 farfurii utilizate la o masa, din cand in cand se mai adauga si vasele utilizate la gatit: oale, tagai, tavi de gatit. Deci nu-s doar doua trei farfurii cum pare la un calcul simplu.

Astfel daca utilizezi o astfel de masinarie, nu doar ca iti face viata mai usoara dar castiti timp mai mult pentru tine si pentru familia ta, pentru ca timpul e una din resursele de care toti dispunem in mod egal. Un alt avantaj este acela ca consumul de apa este mai redus decat atunci cand spalam vase manual, desi ca si costuri acestea nu merita atat de mult evidentiate pentru ca oricum sunt destul de reduse.

La ce ne uitam cand vrem sa cumparam o masina de spalat vase?

In primul rand la capacitatea ei, ne inereseaza foarte clar numarul de seturi pe care il poate spala (un set este egal cu toate farfuriile si unstensilele necesare unei persoane la o masa) dar si consumul de energie si de apa. Sunt o multime de variante A++ si A++ pe piata de unde sa puteti alege, iar in linkul de mai sus puteti gasii cateva astfel de variante convenabile pentru dvs.

Media consumului de apa este in general pe la 7-10 litri per ciclu de spalare si e bine sa gasiti o masina de spalat vase cat mai economica dar si spatiul pe care il aveti disponibil are de cele mai multe ori un cuvand greu de spus in alegerea pe care o aveti de facut.

De asemenea daca stai la bloc s-ar putea ca si nivelul de zgomot pe care o astfel de masina il produce sa fie un indicator important in alegerea ei.

Si nu in ultimul rand, trebuie sa fim atenti la garantia carfe ni se oferta, pentru ca desi majoritatea vin cu o garantie de 2 ani, aceasta se poate extinde in unele cazuri la 5 sau 10 ani.

s-ar putea sa-ti placa