Acasa Diverse Oblio.eu – programul de facturare ideal pentru firme mici si mijlocii

Oblio.eu – programul de facturare ideal pentru firme mici si mijlocii

by Dragos Schiopu

In ziua de azi apar tot mai multe start-up-uri si firme noi ale celor care au curajul sa intre in aceasta lumea a antreprenoriatului. Sunt diverse programe de finantare care stimuleaza cresterea antreprenoriala (unul dintre cele mai cunoscute fiind Start-up Nations), prin urmare apar firme noi in fiecare zi. In acest context, aparitia uneltelor necesare pentru a-ti desfasura activitatea in cele mai bune conditii sunt intotdeauna un plus in afacerea ta.

Probabil sunt multe unelte pe care le vei folosi de-a lungul timpului pentru afacerea ta, dar primul instrument de care ai nevoie atunci cand iti deschizi o firma este un program de facturare online cat mai simplu si cat mai eficient, care sa te ajute sa ai o imagine buna asupra banilor incasati sau care urmeaza sa fie incasati in firma.

Astfel am avut ocazia sa testez zilele trecute softul de facturare al celor de la oblio.eu si sa va spun ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la el.

 

Puncte forte

Designul intuitiv si usor de manevrat de catre oricine.

Modulul de import date (desi pentru asta trebuie sa ai un modul de export din vechiul soft de facturare; daca ai un soft foarte vechi, s-ar putea ca acest lucru sa fie aproape imposibil).

Modulul de rapoarte, unul dintre cele mai importante dupa parerea mea. Are rapoarte pentru facturi, pentru incasari si plati, pentru abonamente dar si alte rapoarte care iti pot prezenta o imagine de ansamblu asupra firmei.

 

Ce nu mi-a placut

Registrul de casa si jurnalul de vanzari. Nu ca nu sunt bune, dar parca ma duce prea aproape de zona de contabilitate, de exemplu eu nu am facut niciodata aceste jurnale, pentru ca de ele se ocupa contabilitatea. Cumva, daca il vad ca pe un tool pentru start-up-uri, nu prea imi place sa fie la fel de complicat precum contabilitatea.

Doar doua modele de factura, ma asteptam sincer la mai multe, desi in general factura e doar un document si nu te intereseaza prea mult designul lui sau, mai bine zis, in viata de zi cu zi, cand primesti o factura, te intereseaza mai mult daca ai bani sa o platesti decat sa ii admiri designul.

Concluzie

Este programul ideal de utilizat daca tocmai ti-ai deschis o firma, dar este si o optiune buna de luat in calcul in cazul in care programul de facturare existent nu te multumeste si vrei sa incerci un nou program.

s-ar putea sa-ti placa