Acasa Tehnologie Cu totii vrem produse bune, dar cum le alegem?

Cu totii vrem produse bune, dar cum le alegem?

by Dragos Schiopu

Cu totii vrem ca in ziua de azi sa beneficiem de cele mai bune produse de pe piata, insa problema apare atunci cand ne uitam la bugetul disponibil si ne dam seama ca nu ne incadram in el de multe ori, astfel ca suntem nevoiti sa facem anumite compromisuri sau sa alegem cel mai bun raport calitate/pret pentru necesitatile noastre.

De exemplu, nu se poate compara un Ferrari cu o Dacia Logan, dar avand in vedere numarul de km de autostrada din Romania, oare avem nevoie de un Ferrari? La fel si cand vorbim de produse electrocasnice, probabil oricine isi doreste un frigider care sa faca si sifon, sa aiba si robinet de sucuri, sa consume si putin, sa iti dea SMS cand nu mai sunt oua in suportul de oua sau alte nebunii de genul asta, dar oare chiar avem nevoie de ele? Oricum ar fi, avem nevoie de produse bune, dar asta nu inseamna ca ne trebuie „ozn-uri” prin casa.

Si ca sa explic si mai bine ceea ce vreau sa spun, o sa iau un exemplu si mai concludent, sa vorbim de exemplu despre „cele mai bune periute de dinti electrice„. Desigur ca atunci cand vine vorba de sanatatea noastra, vom vrea intotdeauna ce-i mai bun; si va spun sincer ca nici nu mai conteaza banii in momentul in care ai o problema de sanatate. In plus serviciile stomatologice sunt foarte scumpe, mult mai scumpe decat o periuta electrica, oricat de inteligenta ar fi aceasta, deci putem spune cu o anumita rezerva ca banii nu conteaza in cazul asta si chiar vrei cel mai bun produs.

Ei bine, cel mai bun produs inseamna produsul care isi face cel mai bine treaba pentru care e construit si nu extraoptiunile de care da dovada si pentru care de cele mai multe ori veti plati un pret piperat si poate nici macar nu le veti utiliza. De exemplu, exista periute care se leaga la internet si sharuiesc cu altii numarul de minute in care v-ati spalat pe dinti. Probabil o astfel de optiune e buna pentru un copil ca sa intre in competitie cu altii, dar o vad total nefolositoare la un adult. De asemenea timerul poate fi o optiune foarte buna daca suntem superficiali si ne grabim, dar poate fi inutila pentru o persoana meticuloasa care sta cel putin 5 minute sa se spele pe dinti.

Ceea ce vreau sa va spun prin exemplele de mai sus este ca cel mai bun nu exista decat in contextul „cel mai bun pentru tine” si tu singur poti sa decizi care sunt optiunile si prioritatile din viata ta pentru a alege. Desigur exista site-uri, precum cel de mai sus, care vin cu o gama de variante, de produse de calitate dintre care poti alege, dar chiar si acolo nu vei gasi o singura varianta, ci mai multe pentru ca toti suntem diferiti si avem necesitati diferite.

s-ar putea sa-ti placa