Acasa Electrocasnice De ce suntem tentati sa achizitionam plite incorporabile pe inductie?

De ce suntem tentati sa achizitionam plite incorporabile pe inductie?

by Dragos Schiopu
o plita moderna

Odata cu trecerea timpului si cu dezvoltarea anumitor programe si tehnologii produsele electrocasnice au trebuit sa tina mereu pasul cu ceea ce oamenii isi doreau. Sa tina pasul cu noutatile, astfel ca fiecare produs electrocasnic a suferit modificari esentiale si adaptari ale anumitor sisteme si functii.

Iar toate aceste schimbari nu ar fi contat absolut nimic, daca lumea nu le foloseau si nu le apreciau. Spre exemplu astazi am sa va scriu cateva argumente pro si contra pentru plita pe inductie. Nu stiu cate persoane au fost tentate sa caute despre ceea ce inseamna plita pe inductie, cum poate veni in ajutorul tau sau cat de mult poate sa consume.

De aceea de aceasta data nu am sa compar un tip de plita cu altul, ci am sa vorbesc despre una singura, despre beneficii, despre avantajele si dezavantajele plitei pe inductie. Printre toate lucrurile pe care le-am gasit despre plita pe inductie trei dintre ele mi-au rasunat in minte si anume:

  • pregatirea eficienta a mancarurilor – pentru cei ce nu stiu procesul de inductie se rezuma stric la modul in care flacara este concentrata sub vasul de gatit. Prin urmare vasul va fi incalzit mult mai repede, iar toate propietatile si vitaminele pe care le gasiti in mancare sunt pastrate aproape in totalitate.

Cine nu si-ar dori sa gateasca mancare sanatoasa pentru membrii familiei intr-un mod placut si cat mai rapid. Inca un lucru ar mai fi de retinut aici vasele pentru gatit nu se ard in timpul utilizarii lor. Si cu asta cred ca am spus cam tot ce era de spus – nimanui nu ii face placere sa frece si sa se chinuie sa spele oale si cratiti arse pe plita, indiferent cat de utila si de importanta poate fi acel model de plita.

  • fara costuri prea mari – daca aveti impresia ca o astfel de plita pe inductie costa prea mult aveti aici un astfel de model si pretul aferent. Pentru ca diferenta este una vizibila intre simplul aragaz si plita, pretul nu este unu care sa para imens sau enorm.

o plita moderna

Cat despre plita incorporabila pe inductie are puterea si capacitatea de functionare de doua ori mai mare fata de puterea unui aragaz obisnuit. In functie de materialul din care este construita plita pe inductie, procesul de fierbere este mult mai rapid si totodata in functie de marimea vaselor lucrurile se pot simplifica si mai mult.

  • consum echilibrat – daca esti speriat ca vei avea costul foarte mult la factura de electricitate te inseli. Si pentru cei ce nu stiu plita pe inductie se alimenteaza doar cu energie electrica, dar asta nu ar trebui sa devina un impediment pentru aceea ce isi doresc un astfel de produs. In plus in urma utilizarii veti constata cat de economica poate fi si in acelasi timp utila intr-o bucatarie.

Nimeni nu poate contesta utilitatea acestei plite incorporabile cu inductie in bucatarie, dar cand o veti folosi va veti indragosti de ea si de toate realizarile acesteia. Si stati fara griji consumul si costul nu sunt exagerate.

s-ar putea sa-ti placa