Acasa Electrocasnice Factori nocivi care iti distrug masina de spalat rufe

Factori nocivi care iti distrug masina de spalat rufe

by Dragos Schiopu
factori nocivi pentru cuva

De fiecare data se pare ca am aceeasi problema cu masina de spalat rufe. Nici nu reusesc bine sa o repar (recent am schimbat-o) ca se si strica instantaneu, parca ar avea ceva cu mine de ma tine asa ca pe jar. Nu stiu voi ce probleme aveti sau poate ca nu aveti cu masina de spalat rufe, dar eu una am depistat anumiti factori nocivi pentru masina si implicit mi-au facut viata un calvar in ultimele luni.

Nu credeam ca se poate pierde asa usor un produs electrocasnic, dar uite ca nu doar nestiinta in a utiliza un anumit produs, ci si factori externi pot duce la deteriorarea produselor. Oricat de multe am experimenta pe produsele noastre si orice trucuri am incerca sunt momente sunt momente in care nu poti salva masina de spalat (in cazul meu) de la nefunctionalitate.

Si au fost persoane care mi-au spus ca poate nu am stiut suficient de bine sa-mi aleg tipul de masina de spalat rufe. Nu cred ca asta este un impediment si nu cred ca asta ar conta foarte mult. Indiferent de tipul de masina, problemele sunt mereu aceleasi. Altii imi spuneau ca poate este de vina marca sau producatorul masinii de spalat, dar cum sunt patita de atatea ori nu cred ca acest lucru este posibil.

In plus o mare parte din problemele pe care le tot are masina de spalat sunt de la apa plina de calcar de prin conductele noastre. Oricat de multe filtre as pune tot nu ar fi suficient ca sa pot scapa maina de spalat. Si uite asa din cauza calcarului se cam duc toate componentele interne ale masinii de spalat, si aici ma refer mai mult la cuva, rezistenta si tambur. Iar problema asta cu calcarul din apa nu este doar aici in zona mea, ci si in alte parti.

Un alt factor nociv al masinii de spalat rufe ar fi fluxul de electricitate. Nu stiu cum am norocul, dar se pare ca de cate ori utilizez masina de spalat rufe mereu se gaseste cineva sa-mi strice mie planurile. Ba reusesc sa pornesc masina, ba se opreste curentul in timpul spalarii. Marele meu noroc este acela ca masina isi continua procesul de spalare si nu il reincepe asa cum se intampla la masina veche. Dar sincera sa fiu nu stiu cat timp va mai functiona in acest fel daca tot timpul vor fi asemenea pauze si fluctuatii ale electricitatii.

factori nocivi pentru cuva

cuva distrusa

Si pe langa tot ce am scris mai sus mai avem si alte mici chestioare care oricat de neimportante ar parea aduc o contributie majora in deteriorarea masinii de spalat si aici ma refer la diferitele tipuri de detergenti. Chiar daca pare imposibil ca un simplu detergent sa-ti distruga masina de spalat rufe uite ca se intampla si indiferent de ce alte produse ai folosi nu prea poti face sa dispara acest proces de distrugere. Unele persoane au crezut ca daca vor folosi metoda clasica de reimprospatare a masinii (folosesti otet in cuva masinii de spalat in timpul unui proces complet de spalare) vor scapa de aceasta problema, dar uite ca nu e chiar asa si pana la urma tot la reparatii se ajunge.

In schimb pot aparea probleme si din cauza gradului de umiditate al atmosferei unde se afla masina de spalat. Diferenta de temperatura sau aburii din incapere pot distruge foarte usor masina de spalat. In plus daca masina nu este asezata pe o suprafata dreapta, plana avand acelasi nivel totul se duce de rapa, caci se poate strica foarte usor cuva si tamburul. Dar mai multe detalii despre aceste doua elemente veti afla in urmatorul articol deoarece am de gand sa aduc in atentia voastra cateva lucruri esentiale despre ele.

Sper ca aceste cateva randuri sa va ajute in cazul in care aveti vreo problema cu masina de spalat rufe. Oricum putina atentie si grija din partea noastra pentru produsele pe care le utilizam nu strica nimanui. Deci pana data viitoare aveti grija de produsele voastre electrocasnice.

s-ar putea sa-ti placa