Acasa Tutoriale Cum sa iti creezi un server cu ajutorul retelei Hamachi

Cum sa iti creezi un server cu ajutorul retelei Hamachi

by Dragos Schiopu

largeImg

Tot mai multe persoane sunt interesate sa isi creeze un server local, pe care doar ei sa aiba acces si nimeni altcineva. Pornind de la prima retea creeata vreodata si anume reteaua de tip LAN ajungem la Hamachi care incearca sa reproduca aceeasi experienta. Hamachi este unu dintre putinele soft-uri ce iti permit sa faci un server LAN pe internet, suna putin ciudat dar am sa va explic imediat si cum functioneaza intregul sistem. In primul rand LAN inseamna si Local Area Network, ceea ce ne duce cu gandul la o retea intre doua sau mai multe calculatoare intr-un spatiu restrans.

De cele mai multe ori firmele din Romania nu ofera si internet cu adresa de ip publica, utilizatorii fiind nevoiti sa plateasca pentru a o obtine, Hamachi este capabil sa creeze o adresa locala prin care doar persoana care se va conecta la serverul de Hamachi va avea acces la adresa ta ip. Hamachi nu este folosit in scop public, mai degraba este un ajutor de nadejde pentru cei ce nu au un ip public.

Hamachi poate fi descarcat gratuit de pe site-ul lor oficial si poate fi folosit pe orice sistem de operare. Imediat dupa instalare Hamachi isi va crea propria s-a retea la tine in calculator. Pentru a crea un server de Hamachi fiecare utilizator isi alege in parte un nume si o parola pentru ca totul sa se desfasoare doar in acel mediu iar nimeni altcineva sa nu poata avea acces.

Singurele probleme pe care le-am intampinat in folosirea software-lui Hamachi au fost pe Steam, de nenumarate ori am incercat sa fac o retea iar Steam-ul pur si simplu nu a vrut sa o gaseasca.

Pentru ca totul sa decurga bine iar Hamachi sa recunoasca persoana care vrea sa se conecteze la serverul tau, aceasta trebuie sa aiba descarcat Hamachi si sa dea join pe reteaua pe care tocmai ai creat-o.

s-ar putea sa-ti placa