Acasa Evenimente Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania (P)

Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania (P)

by Dragos Schiopu

In urma cu cateva luni, va anuntam pe blog despre investitiile indraznete pe care cei de la Vodafone le-au facut in infrastructura si despre lansarea Supernet. Astazi, rezultatele tuturor acestor investitii s-au vazut prin certificarea obtinuta si care ii califica drept „Best in Test” atat pentru serviciile de date, cat si pentru cele de telefonie. Testele au fost efectuate de catre un auditor independent, fiind realizate in mai multe locatii din tara, dar si pe drumurile nationale care leaga aceste locatii.

Ce e de mentionat, este faptul ca operatorii nu solicita si nu platesc pentru testele in cauza. Sunt doar notificati de perioada in care vor avea loc testele, cu cateva luni inainte si de asemenea operatorii nu cunosc orasele alese sau traseele pe care se fac aceste teste. De asemenea, testele sunt realizate cu telefoane din comert (am inteles ca pentru cele din Romania s-au folosit telefoane Samsung Galaxy S4 si sim-uri cumparate de la magazin).

In Romania au fost testate 3 retele telecom, testele au fost efectuate in 15 orase: Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara, dar si pe drumurile care leaga aceste orase. In total, peste 8.200 de km, 14.000 de apeluri de voce si 400 Gb de date mobile. Orasele, traseele si metodologia de testare au fost selectate independent de catre P3 Communications, iar mai jos puteti vedea si harta cu orasele si traseele pe care s-au facut aceste teste:

harta

Aceasta este a cincea certificare furnizata companiei Vodafone Romania de catre P3 Communications. De asemenea, puteti vedea certificatul si online, la adresa www.p3-group.com/VFRO_certificate.

Un alt lucru foarte interesant este faptul ca reteaua Vodafone a iesit pe locul 3 in Europa, conform celor de la P3, dupa un competitor din Elvetia si unul din Austria. Din testele realizate de P3 Communications, viteza medie de downloadat a fost de 47 de Mbps (in perioada noiembrie-decembrie 2014), in timp ce competitorii au avut viteze medii de 41 Mbps, respectiv 28 Mbps pentru locul 3.

In cazul testelor in care s-a folosit YouTube HD, reteaua Vodafone a obtinut un scor de rulare de 99.8%, iar ceilalti 2 competitori, 96.9% si 96.4%.

Tot in cadrul evenimentului, ni s-au prezentat si alte date legate de dezvoltarea retelei de 4G, si anume, traficul de date a crescut cu 60% dupa implementarea retelei Supernet, iar traficul de date realizat prin tehnologie 4G a crescut si el de 4 ori ca volum.

S-a vorbit putin si despre extinderea retelei 4G in tara, momentan avand acoperire 100% toate cele 41 de capitale de judet, dar si alte 18 statiuni de iarna. In cadrul sesiunii de intrebari, s-a discutat si despre viitoarele proiecte de pe litoral, in special despre o posibila acoperire 4G in statiunea Vama Veche.

Galerie foto:

 

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.