Acasa Tutoriale Cum puteti opri Windows 10 de a utiliza latimea de banda a internetului

Cum puteti opri Windows 10 de a utiliza latimea de banda a internetului

by Dragos Schiopu

Windows 10 este cel mai nou sistem de operare oferit de Microsoft si in acelasi timp este si cel mai controversat sistem de pana acuma. Cu multe schimbari la capitolul visual, Windows 10 a reusit sa cucereasca foarte multa lume, insa are parte de aceeasi soarta ca si Windows 7. Pe langa mici bug-uri, noul sistem are si cateva dezavantaje, iar unul dintre el (daca se poate numi dezavantaj) este si mecanismul P2P de update de la Windows 7/8 la 10.

Windows 10

Pentru a nu supraincarca serverele din cauza volumului mare de cereri si implicit un numar mare de descarcari, Microsoft s-a gandit sa realizeze update-ul pentru Windows 10 prin tehnologia peer-to-peer (P2P). Asta inseamna ca odata descarcat update-ul in calculatorul tau, acesta poate trimite la randul sau informatia celorlalte computere din reteaua din care face parte. Asta inseamna ca update-ul se va descarca rapid si eficienta este maxima.

Insa un utilizator reddit a descoperit ca Windows 10 distribuie update-ul catre toate computerele de pe internet, nu doar cele locale. Asta poate sa consume o mare parte din latimea de banda si poate sa incetineasca viteza la internet. Din fericire exista de fiecare data o solutie pentru orice problema, iar daca doriti sa dezactivati aceasta optiune va voi arata in cativa pasi:

1) Deschideti Meniul de Start (Start Menu), apoi alegeti Setari (Settings)

2) Selectati optiunea Actualizari & Securitate (Updates & Security)

3) In panoul din stanga trebuie sa fie selectat Actualizari Windows (Windows Update), apoi dati click pe Setari avansate (Advanced Settings)

4) Jos aveti o optiune intitulata Alegeti cum vor fi livrate actualizarile (Choose how updates are delivered)

5) Pentru a dezactiva click pe On.

Galerie Foto

Va recomand sa utilizati acesti pasi daca simtiti o conexiune mai slaba la internet fata de Windows 7/8. Sa nu uitati ca si voi ati beneficiat de pe urma acestei optiuni si ati descarcat Windows 10 mai rapid tocmai pentru ca aceasta setare este activata chiar de la instalare.

In jocurile multiplayer poate aparea, de asemenea, un ping mai mare. Insa aceasta problema a fost descoperita de un utilizator reddit, care a remarcat o conexiune mai slaba.

Windows 10 ramane insa un sistem de operare care difera de celelalte Windows-uri pana acuma, mai ales ca este gratuit, dar Microsoft nu este Canonical, iar gratuitatea acestui sistem se va vedea in viitor prin reclame.

s-ar putea sa-ti placa