Acasa Tutoriale Tutorial: Cum recuperam un dispozitiv Windows Phone pierdut

Tutorial: Cum recuperam un dispozitiv Windows Phone pierdut

by Dragos Schiopu

Conform unei statistici globale se pare ca numarul telefoanelor furate a scazut semnificativ datorita noilor sisteme de urmarire, 50% in Londra, 27% in San Franciso si 16% in New York, statistica facuta in decursul anului 2013-2014. Principalul motiv pentru care hotii au evitat sa mai fure astfel de dispozitive fac referire la sistemul Kill Switch.

In cazul telefoanelor Android, cea mai simpla metoda de a vizualiza locatia dispozitivului si informatiile de pe acesta este utilizarea sistemului Android Device Manager dar pe Windows Phone este putin mai complicat, din aceasta cauza m-am gandit sa va prezint pasii necesari pentru a va recupera dispozitivul pierdut cat si optiunile disponibile.

1. Ne logam in contul Microsoft din pagina Microsoft Account

2. Accesam pagina Dispozitive.

3. Dupa accesarea paginii Dispozitive, intram pe pagina Găsește-mi telefonul.

4. Dupa accesarea paginii Găsește-mi telefonul, veti avea la dispozitie 3 functii pentru controlarea telefonului de la distanta.

step2-wp

 

Prima optiune:

SUNATI: cu ajutorul acestei optiuni puteti ca sa va gasiti telefonul mai repede, doar daca credeti ca telefonul a fost ratacit prin zona. Aceasta optiune va controleaza telefonul de la distanta cu ajutorul unei conexiuni la internet si telefonul va suna tare, chiar daca acesta este pe modul silentios, astfel il veti putea gasi mai repede. Aceasta functie o veti putea utiliza doar daca ati uitat o conexiune la internet activata.

A doua optiune:

BLOCATI: Daca cumva ati uitat telefonul la cineva aceasta functie va permite blocarea telefonului cu un mesaj ales de dumneavoastra. Dupa folosirea acestei functii telefonul va fi blocat si persoana care are asupra sa dispozitivul dumneavoastra nu va mai putea folosi telefonul pana cand acesta va fi deblocat cu ajutorul parolei setate de dumneavoastra pentru acesta. Aceasta functie se activeaza doar cand telefonul a fost conectat la internet iar dupa blocarea telefonului veti primi un e-mail de la Microsoft cu detalile blocarii.

Dupa folosirea acestei functii, ecranul telefonului va arata asa:

wp_ss_20150505_0001

A treia optiune:

STERGERE CONTINUT: acesta functie este recomandata atunci cand credeti ca telefonul dumneavoastra a fost furat si va permite stergerea datelor personale de pe acesta. Nu am testat aceasta functie si nu stiu daca aceasta functioneaza cu ajutorul unei conexiuni la internet.

Cele 3 functii prezentate mai sus sunt cele pe care sa le utilizati pentru inceput. Daca nu ati gasit telefonul cu ajutorul functiei SUNATI, utilizati a doua functie si eventual a treia daca nu doriti ca persoana care va gasit telefonul sa aiba acces la datele dumneavoastra personale. Dar functia a treia este inutila daca ati folosit functia BLOCATI, persoana respectiva nu va mai putea folosi telefonul pana la deblocarea acestuia.

Dupa cum ati vazut in imaginea de mai sus, mai exista o functie foarte importanta. Aceasta functie va permite localizarea telefonul pe harta cu ajutorul GPS-ului. Din pacate si aceasta functie se poate folosi doar cand telefonul este conectat la internet. Am testat si am vazut ca daca GPS-ul nu este activ, acesta se activeaza pentru cateva momente si permite localizarea telefonului pe harta, astfel veti putea merge la politie si sa va recuperati telefonul.

Pe majoritatea dispozitivelor inteligente nu putem face mai nimic fara o conexiune la internet, datorita acestui lucru multi dintre noi folosim un astfel de dispozitiv. Nu trebuie sa va ingrijorati ca aceste functii nu sunt functionabile, ele se activeaza in momentul cand dispozitivul se conecteaza la internet, deci stati cu ochii pe e-mail.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

alex 06-06-2015 - 15:21

Cel care fura un smartphone trebuie sa fie tare naiv incat sa mai tina telefonul deschis ca sa-l putem accesa la distanta. Primul pas ar fi sa-i scoata bateria ca sa fie sigur, iar apoi il resofteaza.

Comentariile sunt inchise.